• Haberler
  • Genel
  • Ürkmen, gülümsemenin büyüsünü hatırlattı

Ürkmen, gülümsemenin büyüsünü hatırlattı

SMMMO Başkanlığının AKÜ UTF Kulübü işbirliğiyle düzenlediği 'Gülümsemenin Büyüsü' adlı semineri Psikolog Kutay Ürkmen verdi   Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın organizasyonuyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) UTF Kulübünün ev sahipliğinde, Psikolog-Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından 'Gülümsemenin Büyüsü' semineri verildi. 'KÜÇÜK BİR TEBESSÜM GÜVEN VERİYOR' Seminer programının açılış konuşmasını SMMMO Başkanı Serhat Gümüş yaptı. Gülümsemenin hem ruh [&hellip]

SMMMO Başkanlığının AKÜ UTF Kulübü işbirliğiyle düzenlediği “Gülümsemenin Büyüsü” adlı semineri Psikolog Kutay Ürkmen verdi

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın organizasyonuyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) UTF Kulübünün ev sahipliğinde, Psikolog-Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından “Gülümsemenin Büyüsü” semineri verildi.
“KÜÇÜK BİR TEBESSÜM GÜVEN VERİYOR”
Seminer programının açılış konuşmasını SMMMO Başkanı Serhat Gümüş yaptı. Gülümsemenin hem ruh hem de beden sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Gümüş, “Gülümsemek, tebessüm, kendi ruh sağlımız, kalp sağlığımız kadar çevremizde ki insanları da mutlu etmek, etkilemek açısından son derece etkili bir davranış biçimi. Yeri geliyor gülümsemek bir hoşgörü biçimi oluyor. Yeri geliyor bir dostluğun başlangıcı oluyor, yeri geliyor karşımızda ki insana küçük bir tebessüm güven veriyor. Özellikle Mali Müşavirlik mesleğini yapan biz bireyler olarak yoğun çalışma temposunda ve hayatta ki belki insanın yaşayacağı en büyük stres olan zamanla yarışma telaşı içinde maalesef gülümsemeyi unuttuğumuz zamanlar oluyor. Biraz gülümsemeyi hatırlamak için, biraz iş ve sosyal hayatımızda ki motivasyonumuzu arttırmak için özellikle yılın son aylarında yaşadığımız yoğun iş temposundan kendimizi biraz olsun uzaklaştırmak için ben ve kurul üyelerim bu organizasyonu düzenlemek istedik.” dedi.
GÜMÜŞ, DESTEK VERENLERE
TEŞEKKÜR ETTİ
Oda Başkanı Serhat Gümüş, organizasyonun düzenlenmesinde maddi manevi emeği olup destek veren kurumlara teşekkür etti. Gümüş, “Alp İnşaat temsilci Abdurrahman Alp’e, Akkent Şekerleme Temsilcisi Ahmet Akkent’e, Demirel İletişim Sahibi Oğuz Demirel’e, Güral Otel Sahibi Nafi Güral’a, organizasyonun ev sahibi AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a, UTF Kulübü Danışmanı Doçent. Dr. Fikret Yaman’a, UTF Kulübü Başkanı Ahmet Çalışkan’a, kulüp üyesi öğrencilerimize şahsım ve oda adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“SEMİNERDE AZ GÜLÜNDÜĞÜ
VURGULANIYOR”
Eğitimci Psikolog Kutay Ürkmen, “Gülümsemenin Büyüsü” başlığında, Türkiye de ve 5 farklı ülkede bugüne dek 700’ün üzerinde seminer düzenleyerek, 85 bin kişiye ulaştığını ifade etti. Ürkmen, “İnsanlara günlük hayatta ne kadar az güldüğümüzü, gülümsediğimizi hatırlatmaya çalıştığımız bir farkındalık semineri yapıyorum. Sadece gülümsenin önemine dair farkındalık da yok bunun içinde. Örneğin sabah yolda yürürken karşıdan gelen bir insana ‘günaydın’ diyebilmek ya da hiç tanımadığınız bir insanı alışveriş merkezinde gördüğünüzde, göz göze geldiğinizde tebessüm ederek selam verebilmek. Bunlara benzer bazı evrensel değerleri hatırlatmaya çalıştığım biraz stand-up tadında insanların bol bol güldüğü, eğlendiği, kâğıttan uçaklar yapıp attığı, çocukluklarına döndükleri bir seminer oluyor. İlginçtir Türkiye tarihinde spesifik olarak gülümseme üzerine hiçbir çalışma yapılmamıştır. Benim eğitimin bu alanda ilk ve tek ve böyle olunca insanlar içeriğini çok merak ediyor” dedi.
Seminer, İl Jandarma Komutan Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, SMMMO Onursal Başkanı ve TÜRMOB Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Sayar tarafından organizasyonun düzenlenmesine maddi manevi destek veren kişi ve kurumların temsilcilerine plaket verilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme