• Haberler
  • Genel
  • 'Üretilen ürünün pazara sunumu aşamasında sıkıntı yaşanıyor'

'Üretilen ürünün pazara sunumu aşamasında sıkıntı yaşanıyor'

Zafer Kalkınma Ajansının 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında finanse edilen 'Yöresel Ürünlerin xEkonomik Değerinin Anlaşılmasına Yönelik Araştırma Raporu Hazırlanması' isimli projenin tanıtım toplantısı düzenlendi Proje Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülüyor. Projenin amacı olarak Afyonkarahisar'ın marka değeri [&hellip]

“Üretilen ürünün pazara sunumu aşamasında sıkıntı yaşanıyor”

Zafer Kalkınma Ajansının 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında finanse edilen “Yöresel Ürünlerin xEkonomik Değerinin Anlaşılmasına Yönelik Araştırma Raporu Hazırlanması” isimli projenin tanıtım toplantısı düzenlendi

Proje Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülüyor. Projenin amacı olarak Afyonkarahisar’ın marka değeri taşıyan ürün, hizmet ve değerlerin belirlenerek, bu ürünlerin pazarlanabileceği bir alışveriş ve tanıtım alanı ile ilgili yatırımları teşvik edecek bir araştırma raporunun hazırlanması olarak belirtildi.
Afyon tarım ve hayvancılık şehri
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş Afyonkarahisar’ı tarım ve hayvancılık şehri olarak nitelendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar’da üretilen yöresel ürünleri Dünya kalitesine ulaştırma zorunluluklarının olduğunu ifade eden Erdurmuş, ilimizin doğrudan üretim konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Erdurmuş, Türk çiftçisinin kaliteli üretim yaptığını ancak ürettiği ürünü pazara sunma aşamasında sıkıntı yaşadığını belirtti. Üretilen ürünlerdeki kalitenin en önemli hususlardan biri olduğunun altını çizen Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, “Afyonkarahisar’ı dünya pazarında duyurmak için bu yöresel ürünlerle çalışma yapıyoruz. Bu proje ilimizin tarım ve hayvancılığı için önemsediğimiz bir proje. Umarım bu proje Ülkemiz ve Afyonkarahisar için hayırlı olur” şeklinde konuştu.
Marka değeri taşıyan
ürünler tespit edilecek
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, projenin amacının marka değeri taşıyan ürünlerin keşfedilmesi olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın kendine has lezzetlerinin olduğunu söyleyen Şehitoğlu, “İlimiz sucuğu, kaymağı, lokumu, haşhaşı, Bayat kilimi, mermeri, termali ve daha birçok önemli potansiyele sahip olup, diğer iller ile bağlantı açısından önemli bir coğrafyada yer almaktadır. Fakat bu yöresel ürünleri hala Türkiye ve Dünya pazarına sunma konusunda yeterli çalışmalar gerçekleştirilememiştir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme