• Haberler
  • Siyaset
  • 'Üretilen bir şey yok. Herkes kendi inşaatını yapmış'

'Üretilen bir şey yok. Herkes kendi inşaatını yapmış'

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan 12 tutuklu sanığın yargılaması dün gün boyu sürdü. Sanıklar esasa dair savunma yaptı.Sanıklar Yunus Seyman, Murat Şanverdi,  Zafer Ogan, Akif Özkılınç, Adem Olgun sabah görülen duruşmalarda savunma yaptı. Öğleden sonraki celselerde Leyla Mart, Recep Dişli, Kenan Bulut, Muzaffer Selek, [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan 12 tutuklu sanığın yargılaması dün gün boyu sürdü. Sanıklar esasa dair savunma yaptı.
Sanıklar; Yunus Seyman, Murat Şanverdi,  Zafer Ogan, Akif Özkılınç, Adem Olgun sabah görülen duruşmalarda savunma yaptı. Öğleden sonraki celselerde; Leyla Mart, Recep Dişli, Kenan Bulut, Muzaffer Selek, İsmail Cengiz, Mehmet Alpaslan Seyman, Veli Kesmeci hakim karşısına çıktı.
“KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM”
Sandıklı ilçesinde manifaturacılık yapan 61 yaşındaki Yunus Seyman, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Gençliğinden beri sosyal bir insan olduğunu söyleyen Seyman, “Gençliğimden beri sosyal bir insanım. Son olarak buradayım. Böyle olsun istemezdim. Esnaf olarak Bank Asya’da hesap açtırdım. Başka bankalarda da çalıştım. Ben işadamıyım kimseden talimat almadım. Zaten işin kaidesi de budur” dedi.
 “HERKES KENDİ
İNŞAATINI YAPMIŞ “
Sanık Yunus Seyman, “Talimatla iş yapmam halinde Bank Asya’daki hesabıma 2014 yılında para yatırırdım” diye konuştu. SANSİAD’a ilçedeki işadamlarıyla bir araya gelmek için üye olduğunu anlatan Seyman’a Mahkeme Başkanı, “Derneğe üyeliklerden ortaya üretilen bir şey çıkmamış. Herkes kendi inşaatını yapmış” dedi.
“PARA BİZDEN ÇIKARDI”
Mahkeme Başkanı, Sanık Yunus Seyman’a örgütle bağlantılı şirkette etkin bir isim olup şirketin kurucusu olduğu iddiasını sordu. Sandıklı Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş’yi dört ortak kurduklarını söyleyen Seyman, “Şirketi dört ortak birlikte kurduk” dedi. Şirket işlerinde kararı kim ve kimlerin verdiğini, devletin şirkete neden el koyduğunu soran Mahkeme Başkanına Seyman, “Gerekli kararları biz verirdik. Para da bizden çıkardı. Şirkete el konulması devletimizin takdiri” cevabını verdi.
“ÇAM DİNİ
KONUŞMALAR YAPTI”
Sandıklı ilçesinde örgütün imamı ve sohbet hocası olduğu iddia edilen Adnan Çam’ın 15 günde bir düzenlenen toplantılarda “dini konuşma” yaptığını doğrulayan Yunus Seyman, “Ben bilgisayar kullanmayı bilmem. Vaaz dinlettiğim iddiası doğru değil. Toplantılar 15 günde bir yemekli yapılır, sırayla işadamları yemek ikramını üstlenirdi. İşadamlarının stres ve yorgunluk atması amaçtı. O dönem Milli Eğitim bünyesinde Din Kültürü Öğretmeni olarak tanıdığımız Adnan Çam’ın güzel ‘dini konuşma’ yaptığını duyduk. Toplantılarımızda bize dini konuşmalar yaptı. Cemaatle ilgisi olmayan video klipler izletirdi. Bu toplantıların cemaatle ilgisi yoktu. Ben kimseye himmet, burs ve kurban bağışı vermedim. Kimseden de istemedim” şeklinde konuştu.
“BİÇER’İN ÖRGÜT İMAMI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM “
Örgütün gizli haberleşme programı bylocku Eğitim Koordinatörü olarak tanıdığı Seyithan Biçer’in yüklediğini anlatan Yunus Seyman, yoğun iş temposunda eğitim konularını görüşme amaçlı yaklaşık 2 ay mesajlaştıklarını, Biçer’i örgütün ilçe imamı olduğunu bilmediğini söyledi.
Öte yandan dün öğleden sonra görülen duruşmada Sandıklı’da esnaflık yapan Sanık Kenan Bulut’un tahliyesine karar verildi.  Bulut adli kontrol şartıyla tutuksuz olarak yargılanacak. >> BURCU AYDIN’IN HABERİNİN AYRINTILARI YARIN KOCATEPE’DE

Bakmadan Geçme