Üreticiye büyük destek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Deniz Bank arasında protokol imzalandı. YApılan anlaşma ile Deniz Bank yetiştirciye verilen desteklerde 2 yıl ödemesiz, 7 yıla kadar vade ve yüzde yüz finans desteği sağlanacak. Protokol imza törenine Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, Deniz Bank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Tarım Bankacılığı Bölge Sorumlusu Fatih [&hellip]

Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Deniz Bank arasında protokol imzalandı. YApılan anlaşma ile Deniz Bank yetiştirciye verilen desteklerde 2 yıl ödemesiz, 7 yıla kadar vade ve yüzde yüz finans desteği sağlanacak. Protokol imza törenine Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, Deniz Bank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Tarım Bankacılığı Bölge Sorumlusu Fatih Demiralay, Tarım Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Erkan Aslan, Afyonkarahisar Şube Müdürü Ahmet Ocak katıldı.
Hayvan alımlarında gerekli desteğin Deniz Bank tarafından sağlanacağını belirten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Deniz Bank Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Şubesi arasında bir protokol anlaşması imzalamış bulunuyoruz. Bundan sonraki hayvan alımlarında üyelerimize gerekli destekleri verecekleri için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
“ÜRETİCİYE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK”
Üreticiye her türlü desteğin verileceğine dikkat çeken, “Deniz Bank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, “Deniz Bank olarak birliğiniz ile çok önemli bir anlaşma yaptık. Bundan sonra birliğimizin üyeleri hayvan alımı yaparken birliğe özel 2 yıl ödemesiz 7 yıla kadar kredi avantajlarından yararlanacaklardır. Dolayısıyla bu anlamda Deniz Bank’ın her zaman için tarladan sofraya verdiği olan süreçteki desteği birliğimiz aracılığıyla vermekten dolayı çok mutluyuz. Afyon Şube Müdürümüz Ahmet bey ve ekibi üreticilerimize her türlü desteği verecektir. Şubelerimize bekliyoruz” ifadesine yer verdi.
“81 İLDE OLAN İKİ ÖZEL BANKADAN BİRİ DENİZ BANK”
Deniz Bank’ın 81 ilde var olan iki özel bankadan biri olduğunu açıklayan Bozkaya, “Afyonkarahisar’da böyle bir anlaşmayı ilk defa yapıyoruz. Türkiye çapında da benzer anlaşmalar yapılıyor. Deniz Bank’a baktığınız zaman şöyle bir özelliği var; 81 ilde olan iki özel bankadan bir tanesidir. 1 milyonu aşkın üreticinin hesabı var bizde, toplam pazar payımız özel bankalar arasında yüzde 41’e ulaşmış durumda, toplamda da yüzde 12 buçuğa ulaşmış durumda. Afyonkarahisar’da bu anlamda önemli bir paya sahip olan birliğimiz. Bu birlikle yaptığımız anlaşma doğrultusunda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  
“İŞLETMEMİZ 10 GÜNE KADAR AÇILIYOR”
500 baş düğe yetiştirme işletmesinin 10 güne kadar açılacağını söyleyen Göbel, “Tarım Bakanlığı’ndan destekli 500 baş düğe yetiştirme işletmemizin de çalışmaları 10 güne kadar bitecek inşallah. Bir buçuk aya kadar da hayvanlarımızı toplayacağız. Burada yetişen gebe düğeleri de Deniz Bank aracılığı ile yetiştiricilerimize sunacağız inşallah” ifadesini kullandı.
“ÜRETİCİYE YÜZDE YÜZ FİNANSMAN”
Üreticiye 2 yıl ödemesiz, 7 yılda ödeme ve yüzde yüz finansman desteği verildiğini belirten Bozkaya, “2 yıl ödemesiz, 5 yıl ödeme imkanı toplamda da 7 yıl ödeme imkanı verdiğimiz bu destekle yüzde yüz finansman desteği sağlıyoruz. Bazı yerlerde yüzde şu kadar yaparız derken, biz yüzde yüz vadeye giriyoruz ve 7 yılda ödeme imkanı sunuyoruz” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi 

Bakmadan Geçme