Uran, hassasiyetleri Afyon’da da tekrarladı

Cephanelik patlaması sonucu şehit düşen 25 askerin anısına anıt yapımının desteklenmesini isteyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, terörün bitirilmesinde şehit aileleri ve gazilerin kırmızı çizgilerinin çiğnenmemesini istedi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, derneğin Afyonkarahisar Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Uran, [&hellip]

Uran, hassasiyetleri Afyon'da da tekrarladı

Cephanelik patlaması sonucu şehit düşen 25 askerin anısına anıt yapımının desteklenmesini isteyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, terörün bitirilmesinde şehit aileleri ve gazilerin kırmızı çizgilerinin çiğnenmemesini istedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, derneğin Afyonkarahisar Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Uran, derneğin Afyonkarahisar Şubesini genel merkez yönetim kurulu üyesi şehit eşi Hülya Durmaz’la birlikte ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirtti.
ANIT YAPIMI
DESTEKLENMELİ
Taner Uran, 5 Eylül 2012 tarihinde Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen cephanelik patlaması sonucu şehit düşen 25 askerin unutulmaması için derneğin Şube Başkanlığı’nca o bölgede bir anıt yapılması teklifi sonrası incelemede bulunduklarını söyledi. Uran, ülkenin bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin huzur ve refahı için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılması için bölgede anıt yapılmasını uygun gördüklerini aktardı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, yöneticilerden bu konunun desteklenmesini istedi.
KIRMIZI ÇİZGİLER NET
Türkiye’de terörün 30 yılı aşkın süredir sürdüğünü, şehitlerin verildiğini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, terörün bitirilmesi için çeşitli faaliyetlerin yapıldığını kaydetti. Konuya yönelik daha önce açıklama yapmalarına rağmen durumun anlaşılmamasından yakınan Taner Uran; “Biz yıllardan beri şehit ailesi ve malul gaziler olarak kırmızı çizgilerimiz var. Bu kırmızı çizgilerimiz eli kanlı bebek katili Öcalan’ın muhatap kabul edilmemesi, bunun yanında bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin kabul edilmemesi bizim en büyük talebimizdi. Yıllardır biz terör suçlarına karşı idam cezasının getirilmesini talep ettik. Ama maalesef bununla ilgili bir gelişme olmadı. Olacak gibide gözükmüyor.” dedi.
HABUR OLAYI KARA GÜN
Şehit aileleri ve gaziler olarak kedilerinin Türkiye’de en çok fedakarlık yapan kesim olduklarının altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran şöyle konuştu: “En büyük fedakarlığı; bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için sevdiklerimizi toprağa vererek, kendi vücut bütünlüğümüzden fedakarlıkta bulunarak yaptık. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Terörün bitmesi için yapılması gerekenleride destekliyoruz. Ama bizim şüphelerimiz şu; Eli kanlı bebek katili terör örgütünü ne kadar kontrol ediyor? Eli kanlı bebek katiline ne kadar güvenilir? Bizim endişelerimiz bu yönde. Malum geçmişte bir Habur olayı yaşandı. Habur olayında güvenlik kuvvetlerimize silah sıkan terör örgütü mensupları adeta savaş kazanmış askerler gibi geldiler. Bu Türk milletinde ağır bir travma yarattı. Biz o günü kara gün olarak anıyoruz.”
YAPILANLAR SABIRLA İZLENİYOR
Terörün bitirilmesinde yakın geçmişteki Habur olayının olmayacağının garantisini kimin verebileceğini soran Taner Uran sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröriste güvenilebileceğine kim garanti veriyor? Bizler diyoruzki, evet terör bitsin. Ülke bunun için gerekeni yapsın. Ama eli kanlı bebek katili muhatap kabul edilmesin. Biz bu konuda kan davasıda gütmüyoruz. Geçmişte yaşamış olduğumuz acıları gelecekte çocuklarımızın geleceğinide ipotek altına alsın diye kan davası gütmüyoruz. Elbette terör bitmeli. Terörün bitmesi için şehit aileleri ve gaziler olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Devlet büyüklerimizden gerek Sayın Cumhurbaşkanı, gerekse Sayın Başbakan’dan terörü bitirmeye yönelik ne tür adımlar atılacağını biz bire bir kendilerinden duyup öğrenmek istiyoruz. Şu anda çok sabırlı bir şekilde yapılanları izlemekteyiz. Herhangi bir provakasyona gelmemekteyiz. Terör bitecekse kırmızı çizgilerimiz ve hassasiyetlerimiz dikkate alınarak vicdanları ve adaleti yaralamayan bir çözümün gelmesini bekliyoruz. Biz bu konuda en çok acı çeken duygusal tarafız. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme