• Haberler
  • Genel
  • Ünlütepe:”Türkiye’nin yargıda ciddi bir reforma ihtiyacı var'

Ünlütepe:”Türkiye’nin yargıda ciddi bir reforma ihtiyacı var'

CHP’li vekiller, CMK’da değişiklik teklifine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ünlütepe, 'Türkiye’nin yargıda ciddi bir reforma ihtiyacı vardır. Bugüne kadar yapılan göz boyamaktan başka bir şey değildir' dedi TBMM Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ali Rıza Öztürk, Ali İhsan Köktürk, Halil Ünlütepe ve Turgut Dibek, tutukluluk sürelerine ilişkin hazırladıkları teklifle ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. [&hellip]

Ünlütepe:

CHP’li vekiller, CMK’da değişiklik teklifine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ünlütepe, “Türkiye’nin yargıda ciddi bir reforma ihtiyacı vardır. Bugüne kadar yapılan göz boyamaktan başka bir şey değildir” dedi

TBMM Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ali Rıza Öztürk, Ali İhsan Köktürk, Halil Ünlütepe ve Turgut Dibek, tutukluluk sürelerine ilişkin hazırladıkları teklifle ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, evrensel hukukta tutukluluğun istisna kabul edildiğini belirterek, yargılamaların da makul sürelerde bitirilmesinin temel ilke olduğunu söyledi. Tutuklama sürelerine ilişkin farklı düzenleme bulunmasının kafa karışıklığına yol açtığını belirten Öztürk, bu konuda tek düzenleme bulunmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uygun olduğunu ifade etti. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yargıda reforma değil devrime ihtiyaç vardır. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin anlayışı yapamaz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise Adalet Bakanlığı’nın bu konuda şikayet hakkının olmadığını belirterek, 2008 yılında getirilen Yargıtay Kanunu tasarısının komisyonda bekletildiğini söyledi. CMK’nın 102. maddesinin yıl sonunda yürürlüğe gireceğinin önceden belli olduğunu belirten Köktürk, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yaşananların sorumlusu, yerel mahkeme sürecini hızlandırmayan, yüksek yargıyı tıkayan ve ele geçirmeye çalışan Adalet Bakanlığıdır”http://m.kocatepegazetesi.com/” şeklinde konuştu.
Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ise, istinaf mahkemelerinin kurulmamasını eleştirerek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Amaç Yargıtay ve Danıştay’ı iş yüküyle boğmak, yeni daireler kurularak yüksek yargıyı ele geçirmektir. Bunların hepsinin bir siyasi proje olduğunu düşünüyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de tekliflerinde öngörülen süre sınırlamasının AİHM’nin adil yargılama kararlarına dayandığını söyledi. Adalet Bakanlığına yönelik eleştirilerde bulunan Ünlütepe, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye’nin yargıda ciddi bir reforma ihtiyacı vardır. Bugüne kadar yapılan göz boyamaktan başka bir şey değildir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Ünlütepe, diğer partilerden hazırladıkları teklife destek istedi.

Bakmadan Geçme