• Haberler
  • Gündem
  • Ünlü Oyuncu Türk Vatandaşı Oldu, İsmini Duyan Şaşırıyor!

Ünlü Oyuncu Türk Vatandaşı Oldu, İsmini Duyan Şaşırıyor!

Ünlü oyuncu Wilma Elles, Türk vatandaşı oldu ve ismini değiştirdi.

Yerli bir dizi olan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” yapımında Caroline karakteri ile gündeme gelen Wilma Ellesi sunuculuk yaptığı bir etkinlikte Türk vatandaşı olduğunu açıkladı. İsminin de artık “Mücella” olduğunu söyleyen Elles, ailesindeki herkesin isminin “M” ile başladığını, inanılmaz bir tesadüf olduğunu ve onları çok sevdiğini dile getirdi.

WİLMA ELLES KİMDİR?

Wilma Elles, 18 Ekim 1986’da Batı Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Köln şehrinde, beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Elles’in iki erkek ve iki kız kardeşi bulunmaktadır. 10 yaşından itibaren okul tiyatrolarında rol almaya başladı ve oyunculuk, gitar, müzik ile dans eğitimi aldı. Ayrıca Köln Üniversitesi’nde çeşitli çalışmalar yaptı.

2004 yılında Theaterschule Celan ve Arturo Schauspielschule’den mezun olan Wilma Elles, 2008 yılında “Türk Usulü”, “The End” ve “Das Weinen davor” adlı filmlerde başrolde yer aldı. 2010-2013 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde Caroline karakterini canlandırdı. Dizinin çekimlerine başladığında Türkçe bilmeyen Elles, dili öğrenene kadar rolünü ezberleyerek canlandırdı.

Wilma Elles, 2011 yılında Avrupa Kalite Ödülleri’nde ve 2012 yılında World Consumer Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü. 2013’te EMÖ En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ve 2015’te Altın Palmiye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Türkiye’yi çok sevdiği bilinen Wilma Elles, Türk vatandaşı oldu ve adına bir Türk ismi eklemek istediğini ifade etti. Diğer kültürlere olan ilgisiyle tanınan sanatçı, Köln Üniversitesi’nde Siyaset Bölümü’nde İslâm Bilimleri’ni birincilikle tamamladı.

Bakmadan Geçme