• Haberler
  • Genel
  • Üniyurt, arkadaşlığı pekiştiriyor kariyer fırsatı sunuyor

Üniyurt, arkadaşlığı pekiştiriyor kariyer fırsatı sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde farklı çizgisiyle dikkat Üniyurt, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda yeni 2 blokla hizmet veriyor. Bu blokların yararını gördüklerini belirten Yurt Müdürü Hüsnü Atak, 'Bloklarımızın çok olması neticesinde öğrencilerimizi fakültelerine, bölümlerine hatta memleketlerine göre yerleştirme imkanı bulduk' dedi. Atak, Üniyurt’ta öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra kariyer imkanlarından da yararlandıklarını belirtti.Afyon [&hellip]

Üniyurt, arkadaşlığı pekiştiriyor; kariyer fırsatı sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde farklı çizgisiyle dikkat Üniyurt, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda yeni 2 blokla hizmet veriyor.

Bu blokların yararını gördüklerini belirten Yurt Müdürü Hüsnü Atak, “Bloklarımızın çok olması neticesinde öğrencilerimizi fakültelerine, bölümlerine hatta memleketlerine göre yerleştirme imkanı bulduk” dedi. Atak, Üniyurt’ta öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra kariyer imkanlarından da yararlandıklarını belirtti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde 30 bin metrekarelik bir alanda kurulan Üniyurt, yeni eğitim-öğretim sezonunda iki yeni blok ve 2 bin öğrenci kapasitesiyle hizmet veriyor. Kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yurt Müdürü Hüsnü Atak, özel yurt işletmesi tarzında bir değişiklik yapmak istediklerini belirtti. Atak, “Bizim yatırımcımız buraya farklı bir konseptte yurt oluşturmak için Türkiye’de özel yurt mantığında bir açılım yapmak için geldi. Bu farklılığın bizim kısa sürede uygulamalarımızla ortaya çıkması çok önemli.
Bir yurt üniversite öğrencisinin yeme içme barınma yeridir. Bunları hemen hemen birçok yurt sağlayabilmektedir. Sağlayan, sağlamayanın takdiri yararlananlarda olmakla beraber bizim konseptimiz bunların yüzde yüz başarı ile sağlanmasının yanı sıra bunun dışında yaptıklarımızla ön plana çıkıyor” dedi.
ÜNİVERSİTE HEDEF DEĞİL, BAŞLANGIÇ
Öğrencilerin üniversiteden önceki okul hayatları boyunca sadece üniversiteye odaklandıklarını, ama üniversitenin hedefe ulaşma konusunda bir başlangıç olduğunu aktaran Atak, “Biz bu anlamda öğrencinin bir yerde olayın sonlanmadığını, olayın başında olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Hiç yurt hizmeti içinde tanımlanmayacak olan kariyer eğitimlerine sokmaya çalışıyoruz çocuklarımızı. Çocuklarımızın geleceklerini düşünmelerini, üniversite bittiğinde ‘Ben ne oldum’ dememesi gerektiğini, tam tersi olarak da ‘Ben üniversiteyi bitirdiğimde ne yapabilirim’ arayışlarında bilinçlenmesini hedefliyoruz. Biz konseptimiz gereği bunu yapıyoruz. Kendimizi bu konuda ayrıcalıklı hissediyoruz” diye konuştu.
STAJ İMKANI SAĞLANIYOR
Üniyurt’ta kalan öğrencilerin Afyonkarahisar’da Tempo Çağrı Merkezi’nde yarı zamanlı çalışma imkanına sahip olabildiklerini, aynı zamanda okudukları bölümlerle ilgili staj olanağına sahip olduklarını hatırlatan Atak, şöyle devam etti:
“Aslında bu iş öğrenci için çok önemli. Aynı zamanda bunun iş alanına aktarılmasıyla ilgili aradaki köprü vazifesini yapmayı bir çok istiyoruz. Bunu kariyer eğitimlerinde yapıyoruz. Ciddi bir şirketler grubunun yatırımıyız. Bu şirketler grubunun öğrencilerimize verebileceği fırsatları, imkanları staj alanlarında ciddi anlamda değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizin Afyonkarahisar ve İstanbul şartlarındaki staj imkanlarını kendilerine sunmak anlamında hem staj, hem iş imkanlarını ayaklarına getirmeyi düşünüyoruz. Bunun üzerine bir şey daha koyalım, birçok öğrencimiz maddi sıkıntı içinde. Belki maddi sıkıntısı az olanlar bize geliyor. Üniversite kanalıyla barındırdığımız ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz de var. Sosyal yapımız gereği haklarını gözetiyoruz. Ücretsiz barınma hakkının yanı sıra onların harçlıklarını çıkarabileceği gerek üniversitede, gerek Afyonkarahisar’da özellikle de bu çağrı merkezinde yarı zamanlı iş bulmalarında da vesile olmaya çalışıyoruz. Bu da çok önemli.”
FAKÜLTE FAKÜLTE,
BÖLÜM BÖLÜM AYRILDI
Üniyurt olarak üzerinde durdukları bir başka noktanın ise öğrenciler arasındaki uyum ve dostluğun gelişmesi olduğunu aktaran Hüsnü Atak, bu çerçevede yeni yapılan 2 bloktan da yararlandıklarını belirtti. Atak, “5 bloktan müteşekkil öğrenci blokları ve sosyal tesislerimiz var. Bizim iki erkek ve 3 kız bloğumuz var. Her blok, 6 öğrenci katından müteşekkil, her katında da yaklaşık 60-65 yatak var. Bu yapılanmanın bize verdiği büyük bir imkan var. Potansiyel öğrenci talep durumu, birinci öğretim ve ikinci öğretim ve değişik fakülteler. Öğrencilerimizin hiçbirinin çalışma koşulları eşit değil. Bunların hepsinin bir arada bulundurulduğu bir pozisyonda doğal olarak ikinci öğretim gece geç yatıp sabah geç kalktığı için, birinci öğretim ise akşam erken yatmak sabah erken kalkmak zorunda olduğu için birbirilerinin istirahat yaşamlarına olumsuz etkide bulunuyorlar. Biz bu yıl iki blok daha genişleterek özellikle bu alanda öğrencilerimizi ayrıştırabildik” dedi.
YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR
Öğrencilerin rahatça çalışabilmeleri için fakültelere göre de gruplandırma gayreti içinde olduklarını hatırlatan Atak, “Ayrıca bir de fakültelere göre katları ayarladık. Bunun için 3 gece uyumadık. 10-11 kritere göre yerleri belirledik. Hatta aynı memleketten olanların aynı katta ve odada olmasına da çaba gösterdik. Yaşam kalitesini artıracak bir uygulama. Öğrencilerin başarısını pekiştirecek ve çalışması da verimli olacak. Arkadaşlıkları ailelere kadar yansısın istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Yurt hakkı olmasına rağmen Üniyurt’a kaydolanlar var

Üniyurt’un Afyonkarahisar’daki yurtların arasında başarılı çizgisiyle dikkat çektiğini belirten Yurt Müdürü Hüsnü Atak, “Şu anda Üniversite ile yaptığımız sözleşme esasında iki bloğumuz daha devreye sokarak kapasitemizi 2 bine taşıdık. Öğrenci kapasitesi 2 bin. Bu sene kredi yurtlar kurumunun 2 bin üzerinde bir öğrenciyi pazardan çekmesi dolayısıyla pazarın daraldığı bir pozisyonda gerçekleşen kayıt sayımızdan çok memnunuz. Özellikle Üniyurt aidiyet duygusunun gerek erken kayıtlarda, gerekse yeni öğrenci kayıtlarında Kredi Yurtlar Kurumu’nun bu kadar pazardan öğrenci çekmesine rağmen etkilememesi, bizim moralimizi yükseltti. Bunu da tamamen hizmet kalitesine bağlıyoruz. Şunu söyleyebilirim: Kredi Yurtlar Kurumu çıkmasına rağmen bize gelip kayıt yaptıran 100’ün üzerinde öğrenci arkadaşımız var” dedi.
FİYATLAR MAKUL DÜZEYDE
Fiyatların genel olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Atak, “Fiyatlar, kampanyalara göre fiyat değişiyor. Oda ve ödeme tipine göre değişiyor. Afyon’daki pazar, yurtlarla belirleniyor. Ortalamasının 50 ilâ 100 lira arasında olduğunu değerlendiriyoruz. Hatta ve hatta şehir merkezi cazibesini kullanan bazı yurtların fiyatları bizimle eşdeğer veya bizim üstümüzde” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Ehliyet kurslu kampanya

Üniyurt, “Herkes Üniyurt’lu olma ayrıcalığını yaşamalı” sloganıyla yürüttüğü kampanyalarla öğrencilerin ilgisini çekiyor. 2 yıllık kayıt yaptıran öğrencilere yönelik yürütülen bir kampanyada Blackberry Cep Telefonu, Apple Ipod, Tablec PC ve ehliyet kursu ve sınavı hediye ediliyor.
Bu kampanyanın olumlu geri bildirimlerini gördüklerini anlatan Yurt Müdürü Hüsnü Atak, “Bu kampanya ile başarımız ölçülebiliyor. 700 öğrencimiz bu kampanyadan yararlandı. Bu kampanyadan yararlanıp özellikle birinci yıl bizde kalıp da ikinci yıl tekrar kalan oranımız yüzde 86. .Bu inanılmaz bir rakam. Memnuniyetin bir ifadesi. Hizmetimizin önemli noktada olduğunu belirten önemli bir bulgu. Biz doğru kampanyalar yürütmeye çalışıyoruz. Üniversite öğrencileri, sınav, bütünleme, yaz okulu derken ehliyet almaya fırsat bulamıyor. Ehliyet ise 1-1 buçuk aylık bir çalışmayı gerektiriyor. Öğrenciler üniversiteye devam ederken ehliyetini de alabilsin diye böyle bir kampanya başlattık. Bize bu konuyla ilgili ciddi bir avantaj sağlayan Fatih Sürücü Kursu’na da teşekkür ediyoruz” dedi. (Kocatepe)

40 milyon liralık proje

Pilot olarak Afyonkarahisar’da uygulanan ve üniversite içinde küçük ölçekli bir öğrenci kenti oluşturan Üniyurt, toplam 40 milyon liralık bir proje. Bu projenin 25 milyon liralık kısmı şu an için hayata geçirildi. Bloklardaki odalarda özel banyo, yerden ısıtma sistemi, kablosuz internet, mini buzdolabı, her öğrenciye çalışma masası, gardrop ile sürekli sıcak su imkanı sunuluyor.
Üniyurt Sosyal Tesisleri’nde ise Teras Cafe Dizi ve Sinema İzleme Salonu, yemek salonu, kafeler, çeşitli hazıryemek dükkanları, Mini Market, Kondüsyon Salonu, kablosuz internet bağlantısı, D&R, bilardo, pastane, masa tenisi ve karaoke bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme