• Haberler
  • Genel
  • 'Üniversitemizi yıpratmayalım' – Kocatepe Gazetesi

'Üniversitemizi yıpratmayalım' – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Üniversite'nin yıpratılmasının doğru olmadığını söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, bazı yerel basın kuruluşlarında kendisiyle ilgili çıkan yorumlara yanıt verdi. Yazıcı, ' Yaklaşık 3,5 yıldır üstlendiğim Rektör Yardımcılığı görevinden istifa ettiğim doğrudur. İstifamın gerekçelerini açıklama gibi bir [&hellip]

“Üniversitemizi yıpratmayalım”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’ndan istifa eden Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Üniversite’nin yıpratılmasının doğru olmadığını söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, bazı yerel basın kuruluşlarında kendisiyle ilgili çıkan yorumlara yanıt verdi. Yazıcı, “ Yaklaşık 3,5 yıldır üstlendiğim Rektör Yardımcılığı görevinden istifa ettiğim doğrudur. İstifamın gerekçelerini açıklama gibi bir zorunluluğum olmadığını düşünüyorum. Düşünceyi özgürce açıklamanın bir hak olduğu gibi, açıklanmaması ve susmak da kişisel bir haktır. Bu hakkı kullanarak; istifam sonrasında susmayı tercih ediyorum. Ancak bugün yerel bir basın kuruluşunda; ‘Rektör Mustafa Solak değirmen gibi’ başlığıyla verilen köşe yazısında herhangi bir görüş bildirmeme rağmen, kurgusal ve tamamen asılsız bilgiler yer almaktadır.
Devlet ve akademi terbiyesi almış bir öğretim üyesi olarak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak için; ‘Bu adam diktatör mü?’ diye bir ifade kullanmadım, kullanmam. Sadece Rektörümüz Sayın Solak için değil; önceki Rektörlerimiz için de böyle bir ifadeyi hiç bir zaman kullanmadım ve kullanmam” dedi.
İYİ NİYETLE BAĞDAŞMIYOR
Köşe yazısının asılsız bilgilerle dolu olduğunu söyleyen Yazıcı, “Nereden edinildiği belli olmayan bilgi kırıntılarıyla yazılmış köşe yazısı içerisinde bir takım imalar ve farklı anlamlara yol açabilecek ucu açık ifadeler kullanılmıştır. Halbuki TÜBİTAK kanalıyla 1 yıllığına ABD’ye giden Prof. Dr. Fatih Nuray’ın, Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevi bu nedenle üniversitemizden ayrıldığı gün sona ermişti. Benim görevden ayrılmam ise tamamen kendi irademle aldığım şahsi bir karardır. Buna karşın söz konusu köşe yazısında; üniversitemizde son dönemde yaşanan bazı istifalar ve görevden almalarla, bizim görevden ayrılmamız ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Bu tavrın iyi niyetle bağdaşmadığını düşünmekteyim” diye konuştu.
KURUMU KORUYALIM
Yazıcı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bir mensubu olduğuna işaret ederek “Halen Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bir öğretim üyesi olarak üniversitemizin, benim üzerimden yıpratılmaya çalışılmasını kabul etmem mümkün değildir. Öğrencisi, öğretim üyesi ve diğer personeliyle birlikte yaklaşık 40 bin kişilik bir aile olan bu kurumun, Afyonkarahisar ve ülkemiz için arz ettiği değeri korumak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme