Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

Afyon'a yeni gelen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yönelik Frig Vadisi gezisi düzenlendi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Afyonkarahisar GSB yurtlarında kalmaya başlayan üniversite birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Gelin Tanış Olalım" projesi kapsamında Frig Vadisi'ne gezi düzenlendi. Emre Gölü’nün manzarası eşliğinde bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma imkanı bulan gençler, Afyon’un meşhur sucuk ekmeğini tadarken keyifli bir gün geçirdi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen geziye, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da katıldı ve gençlerle yakından ilgilenerek onlara tavsiyelerde bulundu.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

BİN 200 ÖĞRENCİ FRİGYA'DA

"Gelin Tanış Olalım" projesi kapsamında Afyonkarahisar’ın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılırken, sosyal ve kültürel kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen bu geziye üniversite eğitimine yeni başlayan yaklaşık 1.200 öğrenci katıldı. Frigya gezisi ile öğrencilerinin hem birbirleriyle hem de Afyonkarahisar'ın kültürel mirasıyla tanışmalarını hedefledi.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

EMRE GÖLÜNDE SUCUK EKMEK ZİYAFETİ

Doğa ile iç içe yapılan bu gezi de öğrenciler, Frigya bölgesinin simgelerinden biri olan Emre Gölü’nün kıyısında mola verdi. Gölün büyüleyici manzarasında verilen bu mola da öğrencilere Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti olan sucuk ekmek ikram edildi.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

Temiz hava ve doğal güzellikler arasında verilen bu mola da gençler, yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulurken aynı zamanda Afyonkarahisar'ın kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle tanıştı.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

"GENÇLER, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİDİR"

Geziye katılan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, gençlerle sohbet ederek onların üniversiteye yeni başlamaları dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi."Türkiye’nin geleceği gençliğidir" mottosunu vurgulayan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada üniversite hayatının önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kasapoğlu, öğrencilere başarılar dileyerek, "Sizler ülkemizin yarınlarısınız. Akademik başarılarınızın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de katılarak kendinizi her alanda geliştirebilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizlere bu yolda her türlü desteği sunmaya hazırız" dedi.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

Kasapoğlu ayrıca, Afyonkarahisar’ın öğrenciler için güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu belirterek, gençlerin kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortam sunduklarını söyledi. "GSB yurtlarında kalarak hem kaliteli bir eğitim ortamına sahip olacak hem de arkadaşlık ve dayanışma ruhunu pekiştireceksiniz" diyen Kasapoğlu, gençlerin kendilerini her anlamda geliştirebilecekleri fırsatların sunulduğu bir dönemde olduklarını vurguladı.

Üniversiteli Gençlere Kültürel Ziyafet

Bakmadan Geçme