• Haberler
  • Genel
  • Üniversiteli gençlerden şehitlik ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Üniversiteli gençlerden şehitlik ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl onuncusu düzenlenen 'Kocatepe Zafer Yürüyüşü', kapsamında şehitlikler ziyaret edildi Büyük Taarruz'un 92. yıldönümünün kutlandığı bu yılki 'Kocatepe Zafer Yürüyüşü'ne Afyonkarahisar ve komşu illerdeki üniversitelerden 100’ün üzerinde öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Katılımcıların AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi’nde karşılanması ile başlayan program, öğle [&hellip]

Üniversiteli gençlerden şehitlik ziyareti

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl onuncusu düzenlenen “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”, kapsamında şehitlikler ziyaret edildi

Büyük Taarruz’un 92. yıldönümünün kutlandığı bu yılki “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”ne Afyonkarahisar ve komşu illerdeki üniversitelerden 100’ün üzerinde öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Katılımcıların AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi’nde karşılanması ile başlayan program, öğle yemeğinin ardından Çiğiltepe, Büyük Taarruz ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitlikleri ile Kocatepe’nin ziyaret edilmesiyle devam etti.
Katılımcılara Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Altıntaş tarafından şehitliklerle ilgili bilgi verildi.
Şehitlikleri ziyaret eden öğretim üyeleri ve öğrenciler, Büyük Taarruz’un ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin geçtiği alanları ilk kez gördüklerini kendilerine bu imkani sunan AKÜ Rektörü Mustafa Solak’a teşekkür ederek her öğrencinin mutlaka bu alanları gezip, görmesi ve Milli Mücadelenin hangi şartlarda kazanıldığını öğrenmesi gerektiğini belirttiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme