• Haberler
  • Genel
  • Üniversite’de acı gün – Kocatepe Gazetesi

Üniversite’de acı gün – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Kurucusu Prof. Dr. Özer Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Kurucusu Prof. Dr. Özer Yılmaz için AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nde tören düzenlendi. Törene, Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın ailesi, sevenleri, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ [&hellip]

Üniversite'de acı gün

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Kurucusu Prof. Dr. Özer Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Kurucusu Prof. Dr. Özer Yılmaz için AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nde tören düzenlendi. Törene, Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın ailesi, sevenleri, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencileri katıldı.
Saygı duruşunun ardından konuşmalara geçilen törende ilk konuşmayı Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir yaptı. Prof. Dr. Özdemir, katılımcılara Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın özgeçmişini aktardıktan sonra Türk coğrafya ailesinin önemli bir bilim adamını yitirdiğini belirterek, “Geride bıraktıkları bizim için çok değerli emanetlerdir. Mekânı cennet olsun” dedi.
HER ALİM BİR YILDIZDIR
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Acı haberi dün 14.30 sularında aldım. Özer Yılmaz Hocayı kaybettik dediklerinde inanmak istemedim. Özer Hoca’yı 2011 yılından beri daha yakından tanıma fırsatı buldum. Kariyer yükselmesinin son aşamasını birlikte gerçekleştirdik. O günkü sevecen halini hiç unutamıyorum. Bunaldığı ya da sevindiği bir durum olduğunda beni telefonla arardı. Hocam böyle bir konu var bunu bilgilerinize sunuyorum diye. Belki bunu ilk defa duyuyorsunuz. Âlimlerin toplum içindeki yıldız tanımlaması doğrudur. Aramızdan bir yıldız kaydı. Bir profesörün yetişmesi belli bir noktaya gelmesi kolay değil. Hem iyi bir insan olarak hem de herkese pozitif enerji yükleyen bir bilim insanı olarak hep sevdiğimiz bir kardeşimizdi; hem hocamızdı, hem arkadaşımızdı. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun. Sizlerin huzurunda ifade etmek isterim ki, ailesi de bizim ailemizdir. Eşi zaten hocamız, 4 çocuğu da bizim evladımızdır. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmetler diliyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın cenazesi aynı gün ikindi namazına müteakip İmaret Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan Aile Kabristanlığına defnedildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme