• Haberler
  • Genel
  • Üniversite, şehit ailelerinin yanında – Kocatepe Gazetesi

Üniversite, şehit ailelerinin yanında – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına yönelik yemek düzenledi. Solak, üniversite olarak şehit ailelerinin yanında olduklarını belirtti Lezzet Durağı Restoranı'nda düzenlenen yemeğe İkmal Komutanı Tuğg. İsmet Gökhan Gülmez ve eşi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Jandarma Komutanı J. Albay [&hellip]

Üniversite, şehit ailelerinin yanında

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına yönelik yemek düzenledi. Solak, üniversite olarak şehit ailelerinin yanında olduklarını belirtti

Lezzet Durağı Restoranı’nda düzenlenen yemeğe İkmal Komutanı Tuğg. İsmet Gökhan Gülmez ve eşi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yusuf Kenan Topçu, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. A. Mustafa Yıldırım, AKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
“SİZLER GÖZ BEBEĞİMİZSİNİZ”
Yemekte bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Üniversite yönetimi olarak bu iftar yemeklerini geleneksel hale getirdik. Her yıl bunu daha da genişleterek yapacağız” dedi. Solak, iftar yemeklerini son 2 senedir üniversite sosyal tesislerinde düzenlediklerini belirterek, “Seneye ne kadar şehit yakınımız varsa hepsini en üst düzeyde ağırlayacağız” diye konuştu.
“Şehit aileleri bizlerin gözbebeğidir” diyen Solak şehit ailelerinin evlat ya da yakınlarını ülke uğruna cennete gönderdiklerini söyledi. Solak, üniversite yönetimi olarak her zaman şehit ailelerinin emrinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimiz şu anda cennette nur içinde yatmaktalar. Üniversite yönetimi olarak bizler siz şehit ailelerinin yanındayız. Üniversite olarak eğitimde, sağlıkta ya da sizlerin ihtiyacınızın olduğu alanlarda her zaman başta Rektör olarak ben olmak üzere, rektör yardımcılarımızla, dekanlarımızla, hastane yönetimimizle tamamen emrinizdeyiz. Bunu bilmenizi isteriz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

GELENEKSEL HALE GELDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise AKÜ iftar yemeklerinin artık geleneksel hale geldiğini belirtti.

PROTOKOL DE KATILDI

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile birlikte katıldıkları başka bir programın ardından yemeğe katılarak şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etme imkânı buldular.

Bakmadan Geçme