• Haberler
  • Genel
  • Üniversite öğrencilerine sıkı eğitim – Kocatepe Gazetesi

Üniversite öğrencilerine sıkı eğitim – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü’ne doğal afet eğitimi veriyor İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya’dan gelen misafirlerine deprem ve doğal afet eğitimi veriyor. Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü üyesi 30 kişi, 10 Aralık’tan 16 Aralık’a kadar yoğun bir eğitim alacaklar. Eğitim konuları arasında şu başlıklar yer alıyor:Afet ve [&hellip]

Üniversite öğrencilerine sıkı eğitim

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü’ne doğal afet eğitimi veriyor

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya’dan gelen misafirlerine deprem ve doğal afet eğitimi veriyor. Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü üyesi 30 kişi, 10 Aralık’tan 16 Aralık’a kadar yoğun bir eğitim alacaklar. Eğitim konuları arasında şu başlıklar yer alıyor:
Afet ve acil durum yönetimi, arama-kurtarma ekibinin oluşturulması, hafif arama ve kurtarma, ekip ve malzeme güvenliği, binaların yapı tarzları, ilk yardım, afetlerde kurtarmacıların karşılaştıkları sağlık sorunları, enkazda çalışma prensipleri, çığ ve korunma yolları, KBRN, malzemelerin tanıtımı, üst katlardan kurtarma yöntemleri, yaralıların sedyeye alınması, sedye bağlama usülleri, kriz merkezi ve resmi kurumlarla ilişkiler, çadır kurma.
Öte yandan Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü’nün, Afyonkarahisar’da 7’nci kez kamp kurduğu belirtildi. Kulüp, Avrupa Birliği-Türkiye Ulusal Ajans İşbirliği Konseyi tarafından desteklenen “İsimsiz Kahramanlar” adlı bir projeye de imza attı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme