• Haberler
  • Gündem
  • 'Üniversite Hastanesinde çalışan 500 kişinin farkları ödenmedi'

'Üniversite Hastanesinde çalışan 500 kişinin farkları ödenmedi'

Türk-İş Sendikası Bursa, İstanbul ve İzmir bölgelerine bağlı illerin şube başkanları ve il temsilcilerinin katıldığı eğitim seminerini Akrones Termal Otel'de düzenledi. Türk-İş İl Temsilciliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen seminere Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sendikanın Marmara ve Ege Bölgesi'nde bulunan şube başkanları, il temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Türk-İş [&hellip]

Türk-İş Sendikası Bursa, İstanbul ve İzmir bölgelerine bağlı illerin şube başkanları ve il temsilcilerinin katıldığı eğitim seminerini Akrones Termal Otel’de düzenledi. Türk-İş İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen seminere Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sendikanın Marmara ve Ege Bölgesi’nde bulunan şube başkanları, il temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan 500 kişinin sendikal alacaklarının ödenmediğini söyledi.
“TEK ELDEN TAKİP EDİLMEDİĞİ
 İÇİN GÜÇ İKİYE BÖLÜNÜYOR”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan 500 kişinin alacakları olduğunu belirten Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, “Çok kısa dönem içinde Afyon’da yaşadığımız bir canlı örnek var. Bütün arkadaşlarımızın bu canlı örneği duymasını istiyorum. Afyon’da Üniversite Hastanemiz var. Hastanemizde 500 işçi örgütlü; 250’si Türk-İş’te 250’si Hak-İş’te. Bu iki sendikanın da yaptığı toplu iş sözleşmeleri var. Bizim Türk-İş 4 tane sözleşme yapmış, Hak-İş 1 tane yapmış. Bu toplu iş sözleşmesinden doğan farklar bugüne kadar ödenmemiş. Türk-İş’in 4 tane sözleşme farkı alacağı var, Hak-İş’in 1 tane alacağı var. İki ay içinde bizlerde bu konuya müdahil olduk. Ben Hak-İş’li arkadaşlarla temasa geçtim. Bir gerçek ortaya çıktı, Hak-İş’çilerde bunun ödenmesi için çok çaba sarfediyorlar. Hak-İş’çilere yönetim şunu söylüyor; ‘Siz bizdensiniz, Türk-İş dahi bunu istemiyor. Ama siz bizi niye sıkıştırıyorsunuz’ diyerek cevap veriyorlar. Arkadaşlarımız da gittiğinde; ‘Kusura bakmayın Hak-İş’çiler bizim, biz onlarınkini vermiyoruz ki sizinkini verelim.’ Hastane yönetimi de bu iki konfederasyonda bu şekilde pres yapıyor. Buradaki altı çizilecek hadise şurası, demek ki burada konfederasyon olduğu zaman bu işçinin hakkını hukukunu tek elden takip etme imkanı olmuyor. Tek elden de takip edilmediği için güç ikiye bölünüyor. Dolayısıyla emek ortadan kaybolmuş oluyor.” dedi.
“ÖDEYİN DE PLAN NASIL OLURSA OLSUN”
Rektöre mesaj yazdığını belirten Başkan Uslu, “Biz bunun çalışmalarına başladık, en son Rektör ile bir temasımız oldu. Ben kendisine bayram öncesinde mesaj yazdım, ‘Sayın Rektörüm bu hastanede siz güzel hizmetler yaptınız, temel attınız, kurdele kestiniz, konforlu hizmet veriliyor. Burada herkes memnun fakat 500 kişi memnun değil. Lütfen bayramda bunları da memnun edin’ deyip üniversitenin önemini ön plana çıkartarak, mesaj çektim. Rektör beni aradı. Bayram sonra bizi çağırdı. Ödeme planı üzerinde konuştuk. Biz ‘ödeyinde plan nasıl olursa olsun’ şeklinde görüştük. Fakat başkanım bugüne kadar ödeme alamadık. Hak-İş’çi arkadaşların söylediği bir hadise var; ‘Biz bütün çalışmaları yaptık, milletvekili bakan olmak üzere herkese ulaştık. Fakat burada tavır koymuyor. Eğer siyaset tavır koyarsa Rektör ödeyecek’ şeklinde sonuç ortaya çıktı.” ifadesine yer verdi.
USLU: ÖZKAYA ÖDENMESİ LAZIM DEDİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya konuyu aktardığını anlatan Başkan Uslu, “Tabi bende siyasetçilerle temas kurdum. Kendilerine ‘Buranın temelini atan sizsiniz. Buradaki işçiyi alan sizsiniz, hastanenin kurdelesini kesen sizsiniz, size ait olan bir yer. Herkes burada memnun. Ama 500 kişi memnun değil. Herkesin memnun olduğu yerde oradaki 500 kişiyi de siz aldınız. Ancak onlar parasını alamadığı için de sizleri suçluyor, dolayısıyla ilgilerle görüştük. Sayın Valimize söyledik. Burada özetle şunu söylemek istiyoruz. Burada akşam sabah bir neticenin çıkacağını umut ediyoruz. Fakat biz şimdi bunu öyle bir noktaya getirdik ki sadece üniversite yönetimi değil, bunu artık siyasetçilerin üzerine yıktık. Sayın milletvekilimiz Ali Özkaya’ya söyledim;‘ Siz Hak-İş’te avukatlık yaptınız. İşçi adına çok dava konusu gördünüz, davalar açtınız, bu türlü alacakları hallettiniz. Bakın sizde Afyon’da milletvekilisiniz, biz Afyon’da emek yanlısı çalışanlar olarak bizim işimizin daha rahat olacağını söyleyerek Ali beyin kendisiyle de böyle bir temasımız oldu. Bu konu da Ali bey de ‘tabi ödenmesi lazım’ diyor, Rektör ‘tamam ödenmesi lazım’ diyor.” şeklinde konuştu.
“BAŞKANIMIZ SAMİMİYET GÖSTERDİ”
Bir ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a durumu aktardığı anlatan Uslu, “Belediye Başkanımıza da söyledim. Sayın Belediye Başkanımız hastanenin bugüne kadar yapılacak kısımlarını AK Parti yaptı. Herkes memnun fakat orada çalışanlar memnun değil. Orada çalışanların 2 ila 4 bin lira alacakları var. Bunları alamadıkları için çalışanlar partiyi, bakanı milletvekilini sorumlu tutuyor. Bu rektöre bu laf geçmiyor diyerek böyle bir durum olduğunu kendisine izah ettik. Başkanımız da ‘Bu konuyu dikkatlice takip edelim çözelim’ diyerek bizlere bir samimiyet gösterdi. Rektörümüz seçim döneminde Bakanımızı öğrencilerin huzuruna götürdü. Fakat rektörümüz kesinlikle ve kesinlikle bakanımızdan aldığı siyasi karşılığını vermedi. Orada parasını alamayan 500 kişinin huzuruna götürseydi, bakanımızı böyle bir konuyla muhatap etseydi, inanın itimat edin oradaki 500 kişi bakanımızı omuzlarda taşırdı. Maalesef biz Afyon’da böyle şeyler göremiyoruz. Siyaset doğru işletilmesi lazım. Eğer Rektör siyasetten yeteri kadar destek alıyorsa o rektöründe siyasetçinin zorlukları aşacak şekilde plan program yapması lazım. Maalesef biz bu konuyu bir türlü aşamadık. Ancak aşacağımızı düşünüyorum. Hastanede Mustafa Budak diye bir müdür var. Bunun ödenmemesi için üstte bulunan yöneticileri var ya adamlara hep yanlış bilgi veriyor. Benim yasal hakkımı ödememek için üst yönetime bilgi veriyor. Kanuni hakkını alamayan işçiyi, sendikacıyı saf yerine koyuyor. Böyle zorumuza gittiğini herkese söylemek istiyorum.” dedi.
Türk-İş’in redçi ya da teslimiyetçi bir sendika olmadığını belirten Başkan Uslu, “İşin doğrusu Türk-İş’te diyorlar. İster üye olsun ister olmasın herkesin kanaati bu. Asgari ücretin 2 bin lira olması durumu tam Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. Türk-İş Türkiye’de emekle ilgili gündemler oluşturuyor.” ifadesine yer verdi.
Konuşmaların ardından başlayan seminer iki gün sürecek. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

ÇOBAN: SÖZ VERİYORUM

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan 500 kişinin alacakları olduğunu aktaran Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun talebine cevap veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konunun muhatapları ile Uslu’yu buluşturmaya söz verdi

Başkan Uslu’yu Hak-İş ve Türk-İş’in alacakları için üç vekil, rektörle buluşturmaya söz veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Tarihin, termalin ve lezzetin kuruluşun ve kurtuluşun şehri Afyonkarahisar’da sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Muharrem Başkanımızın bu konudan çok dertlendiğini ve bu konuyu çok önemsediğini fark ettim. Değerli milletvekilimiz İbrahim bey de zaten konuya vakıfmış. İnşallah ben hem üç vekilimizi, rektörümüzü sayın Muharrem Başkanımız ile buluşturmaya burada söz veriyorum. Değerli arkadaşlar bu güzel otelde hem eğitimi ile ilgili çalışmalarınızı yaparken termal sularımızdan da şifa bulursunuz. Sizleri tekrar tekrar burada görmek bizleri her zaman mutlu eder.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme