UNESCO'dan Caz Festivali'ne logo kullanım hakkı

Afyonkarahisar Caz Festivali 20. yılında dünyada caz müziğinin önemini vurgulayan en önemli kültürel kuruluşlardan biri olan UNESCO'nun logo kullanım hakkını aldı   Afyonkarahisar Caz Festivali Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, dünyada barış ve kültürlerarası diyalogun geliştirilmesinde caz müziğin etkisine vurgu yapan UNESCO'nun logo kullanım hakkı tanımasının festivalin dünyaya sunulmasında önemli ve itibar kazandırıcı bir adımı olduğunu [&hellip]

Afyonkarahisar Caz Festivali 20. yılında dünyada caz müziğinin önemini vurgulayan en önemli kültürel kuruluşlardan biri olan UNESCO’nun logo kullanım hakkını aldı

Haber

Haber

Haber

Dünyaca ünlü sanatçıları Afyonkarahisar halkıyla buluşturan Hüseyin Başkadem, “Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali” ve “Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali” ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. ( Hilal Uştuk – Anadolu Ajansı )

Afyonkarahisar Caz Festivali Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, dünyada barış ve kültürlerarası diyalogun geliştirilmesinde caz müziğin etkisine vurgu yapan UNESCO’nun logo kullanım hakkı tanımasının festivalin dünyaya sunulmasında önemli ve itibar kazandırıcı bir adımı olduğunu kaydetti.
Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, UNESCO’nun temsil ettiği dünya kültür değerleriyle caz üzerinden kurulan önemli bağın, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın bir kültür sanat şehri olarak dünyaya açılması olduğunu kaydederek, “Böylece şehrimizin prestij kazanması açısından da, Festival’in Prag şehriyle yıllardır sürdürdüğü kültürel işbirliğini izleyen ikinci büyük adımı atılmıştır. UNESCO, 2011 yılında cazı ve cazın dünyanın dört bir yanından insanları birleştirmedeki diplomatik rolünü vurgulamak üzere, 30 Nisan tarihini Uluslararası Caz Günü olarak resmen tanımladı. Uluslararası Caz Günü, dünyanın her tarafından topluluk, okul, sanatçı, tarihçi, akademisyen ve caz tutkunlarını caz ve cazın kökenleri, geleceği ve etkisini herkese duyurmak ve hakkında bilgi edinmek; kültürlerarası diyalog ve karşılıklı anlayış gereksinimi hakkında farkındalık oluşturmak ve uluslararası işbirliğini ve iletişimi güçlendirmek amacıyla bir araya getiriyor. Her yıl, bu sanat formu, barış, kültürlerarası diyalog, çeşitlilik ve insan hakları ile insan onuruna saygıyı geliştirmek; ayırımcılığı yok etmek; ifade özgürlüğünü geliştirmek; cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve sosyal değişimi devreye almada gençliğin rolünü desteklemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Birleşmiş Milletler ve UNESCO Uluslararası Caz Günü’nü resmi takvimlerine almış durumdalar.” dedi.

Bakmadan Geçme