• Haberler
  • Gündem
  • UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Sürdürülebilirlik paneli yapıldı

UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Sürdürülebilirlik paneli yapıldı

3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali 3. gününde 'UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Sürdürülebilirlik' adlı Panel yapıldı   Panelin Moderatörlüğünü TV Spikeri Neşe Berber yaparken Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dünyaca tanınmış 'Duayen Chef' ödüllü öğretim üyesi Ali Özçil, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nda Genel Sekreter [&hellip]

3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali 3. gününde ‘UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Sürdürülebilirlik’ adlı Panel yapıldı

Panelin Moderatörlüğünü TV Spikeri Neşe Berber yaparken; Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dünyaca tanınmış “Duayen Chef” ödüllü öğretim üyesi Ali Özçil, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nda Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Tolga Korucu konuşmacı olarak yer aldı.
Yemek kültürünün önemini aktaran Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuşmasında sürdürülebilirlik kavramını tüm yönleri ile ele alınarak festivalde yansıtıldığını vurguladı.
Panelde özellikle ‘Afyon Haşhaşı’ üzerine bilgilendirmede bulunan konuşmacılar, Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın yöresel ürünlerinin sürdürülebilirliğini ele aldı. Öte yandan sürdürülebilir gastronomi konusunda, yemeğin hazırlanma aşamasında hiçbir doğal kaynağın boşa harcanmamasını ve üretimin gelecekte de çevreye ya da sağlığa zararlı olmayacak şekilde devam ettirilmesinin önemine dikkat çekildi. Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı panel teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme