• Haberler
  • Genel
  • Umurhan: Personele angarya yaptırılmasın – Kocatepe Gazetesi

Umurhan: Personele angarya yaptırılmasın – Kocatepe Gazetesi

Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Abdullah Umurhan, tarım ve orman çalışanlarına angarya işler yaptırıldığını kaydetti Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Umurhan, tarım ve orman çalışanlarına zulmedildiğini öne sürdü. Umurhan, 'Köy Merkezli Çalışma, hukuka aykırıdır. Şöyle ki bahse konu bakanlığın 03.06.2011 tarihinde çıkan 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede köy teşkilatı yer almamaktadır. Buna [&hellip]

Umurhan: Personele angarya yaptırılmasın

Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Abdullah Umurhan, tarım ve orman çalışanlarına angarya işler yaptırıldığını kaydetti

Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Umurhan, tarım ve orman çalışanlarına zulmedildiğini öne sürdü. Umurhan, “Köy Merkezli Çalışma, hukuka aykırıdır. Şöyle ki; bahse konu bakanlığın 03.06.2011 tarihinde çıkan 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede köy teşkilatı yer almamaktadır. Buna ilaveten 3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun da yer alan çalışma şartlarına esas kullanılabilecek fiziki mekânın, söz konusu personelin görevlendirildiği pek çok köyde bulunmaması ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve buna dayalı çıkartılan Kamu Konutları Yönetmenliğinde belirtilen zorunlu konut şartların yerine getirilmemiş olması da hukuki anlamda tarif edilen çalışmanın hukuka aykırı olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.
ÇALIŞANLARA EMRİVAKİ YAPILDI
Umurhan, konuyla ilgili dava açıldığına dikkat çekerek “Yapılan itirazımıza karşılık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, olumlu bir düzenleme yapılmadığı için, Bakanlık Tebliğinin Yürürlüğünün durdurulması ve iptali ile ilgili Danıştay’da dava açılmıştır.Dava süreci devam etmekte olup, Sendikamız hukuk bürosu tarafından takip edilmektedir.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında 2013 yılında imzalanan bir protokolle, önceleri TÜİK tarafından yürütülen Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’nin (TÜKAS) tüm çalışmalarını da bir emrivaki ile bu çalışanlara yüklenmiştir” diye konuştu.
CANSİPERANE ÇALIŞILIYOR
Umurhan, şöyle devam etti: “TAR-GEL Projesi kapsamında görev yapan bu personellerimiz 10 yıldır yaşadıkları bu mağduriyetlerin çözülmesini istemektedirler.Bu personel görevde yükselmek istemektedir. Sadece köyde değil, diğer kadrolu meslektaşları gibi; Bakanlık Teşkilat kanununda yer alan İl –İlçe, Enstitü, Laboratuvar ve Bakanlığın diğer birimlerine tayin hakkı istemektedirler.Bahse konu personel, izin, harcırah, lojman vb haklardan, yine diğer kadrolu meslektaşları gibi faydalanmak istemektedirler. Eski Sözleşmeli, halihazırda kadrolu bahse konu personel, görevleri olmayan, mesleklerinin gereği olmayan, TÜKAS ve benzeri angarya görevleri yapmak istememektedirler.Bu nedenle, 24 saat esası ile, cansiperane, her türlü olumsuz koşul ve imkanlarla görev yaptıkları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin bir an önce bu mağduriyetlerini gidermelerini beklemektedirler.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme