• Haberler
  • Genel
  • 'Umudumuz ve beklentimiz bir Kocatepe’li ruhu ile hareket etmenizdir'

'Umudumuz ve beklentimiz bir Kocatepe’li ruhu ile hareket etmenizdir'

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 2010-2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde, AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas [&hellip]

“Umudumuz ve beklentimiz bir Kocatepe'li ruhu ile hareket etmenizdir”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 2010-2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde, AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olabilmek için var gücüyle çalıştığını söyledi. AKÜ’de sağlanan gelişmeleri de anlatan Rektör Solak, törende şöyle konuştu;
“Sayın Valim,
Sayın Garnizon Komutanım,
Sayın Belediye Başkanım,
Afyonkarahisar ili Protokolünün Saygıdeğer Üyeleri,
Üniversitemizin Değerli akademik ve İdari Personeli,
Saygıdeğer Anne ve Babalar
Basınımızın Değerli Temsilcileri ve
Sevgili Öğrencilerimiz
Üniversitemizin 2010-2011 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine hoş geldiniz, onur verdiniz.
Sizleri, Şahsım ve Üniversitem adına saygı ile selamlıyorum. Bu mutlu günde bizlerle olduğunuz ve mutluluğumuzu paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
Bugün, Üniversitemizin 19. Mezuniyet Törenini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Genç ve dinamik bir üniversite olarak, 19 yıldır ülkemizin gençlerini yetiştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bi-limsel araştırmalar yapmaya ve ülkemiz ve toplumumuz için faydalı işler üretmeye çalışıyoruz.
Bugün, şimdiye kadar yetiştirdiğimiz ve mezun ettiğimiz öğrencilere, lisans düzeyinde 3 bin 128 mezun öğrenciyi daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Yarın mezuniyet törenini yapacağımız ön lisans düzeyindeki 8 bin 4 yüz 21 mezun öğrencimizle birlikte bu akademik yılda, 11 bin beş yüz kırk dokuz öğrencimize temsili diplomalarını vereceğiz.
Değerli Konuklar, Sevgili Gençler
İnsanlık tarihi, aynı zamanda insanın yaşamla olan mücadelesinin tarihidir. Şüphesiz bu mücadelede insanlar, yeni organizasyonlarla kendilerini geliştirmişlerdir.
İnsanlık tarihinin ulaştığı bugünkü noktada en önemli değer olarak tanımlanan insan, diğer üretim faktörlerinin önüne geçmiştir.
Günümüz dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümler, bilginin üretimini, kullanılmasını ve aktarılmasını önemli hale getirmiştir. Bilgiye erişimin bu kadar kolaylaşması bilgi tüketimi yanında bilgi üretim olanaklarının da artması anlamına gelmektedir.
Bütün bu gelişmeler, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı arttırmıştır. Bu yeni oluşumun temel unsurlarından biri kuşkusuz üniversitelerdir. Üniversitelerimiz kendini yenileyen, değişime ayak uyduran, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren ve uluslararası arenada yer tutabilen özgün kurumlar olmalıdır.
Afyon Kocatepe Üniversitesi kaliteye ve bilgiye da-yalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olabilmek için var gücüyle çalışmaktadır.
Üniversitemiz sahip olduğu vizyon-misyon doğrultusunda eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren, etik değerlere ve farklılıklara saygıyı dikkate alan, markalaşma, tasarım, insana yatırım, yaşam boyu eğitim ve küresel işbirlikleri konusunda atılımlar yapabilen bir kurumdur.
Üniversitemiz gelişen ve büyüyen bir üniversitedir. Bir taraftan üniversitemizin çeşitli fakültelerinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni bölümler açılırken, diğer taraftan da yeni fakültelerin kuruluşu sağlanmaktadır. Bu kapsamda Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi üniversitemiz bünyesindeki yerlerini aldılar. Bu fakülteler en kısa zamanda fiziksel ve akademik personel donanımı tamamlanarak eğitim öğretim sürecine dahil edilecektir. Bunun yanında Fen Edebiyat Fakültesinin, Fen ve Edebiyat Fakülteleri olarak ikiyi ayrılma süreci devam etmektedir. Teknoloji ve Mühendislik Fakülteleri de yeni açılacak bölümlerle güçlendirilecek, bu kapsamda Mühendislik Fakültesine İnşaat, Makine, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar bölümleri açılacaktır.
Akademisyenlerin talepleri ve ihtiyaçlar kapsamında üniversitemiz bünyesinde yeni Araştırma ve Uygulama merkezleri açılmaktadır.
Bu akademik birimlerin büyümesine paralel olarak bir yandan öğretim üyesi ve öğretim elemanı düzeyinde akademik alt yapı, diğer yandan da fiziksel alt yapının güçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu bağlamda Nisan 2011 döneminde 190 öğretim üyesi kadrosu ilan edilmiştir.
Saygıdeğer Anne ve Babalar
Sizler, kuşkusuz bugünkü törenin en mutlu bireylerisiniz. Bugün, çocuklarınıza sağladığınız maddi ve manevi desteğin, emeklerinizin ve özverilerinizin karşılığını alıyorsunuz. Çocuklarınızın dürüst, çalışkan, saygılı, toplumsal değerleri gözeten ve mutlu bireyler olmaları için tüm gayretinizle ve sabrınızla mücadele ettiniz. Yılmadan, usanmadan onları desteklediniz.
Çoğu zaman kendi önceliklerinizden vazgeçerek onların yaşama sımsıkı tutunmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için var gücünüzle çalıştınız. Kendi ellerinizle teslim ettiğiniz bu sıcak yuvadan ayrılırken yine onların yanmdasınız ve heyecanlarını, mutluluklarını paylaşıyorsunuz. Hepinizi, bu anlamlı desteklerinizden dolayı yürekten kutluyorum.
Bugün çocuklarınızın Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olduğunu görmenin heyecan ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu sizin hakkınız. Bunu doyasıya yaşayınız.
Afyon Kocatepe Üniversitesi mensupları olarak bizler, sizin bu haklı gurur ve mutluluğunuza katılıyor, daha nice güzellik ve mutluluklar yaşamanızı diliyoruz.
Değerli Akademisyen Arkadaşlarım
Öğrencilerimizin yaşama hazırlanmasında özveriyle çalışan, öğrencilerimizin bilgiye erişimi önündeki engelleri aşarak onların daha donanımlı olmaları yolunda her türlü çabayı gösteren sizlerin katkılarından söz etmeden geçilemez. Sizler, bu zahmetli ve özverili uğraşınızda, karşılaştığınız sorunları sınıf ve laboratuvar kapısında bıraktınız. Sadece bu tutum ve davranışlarınız bile her türlü takdire değerdir.
Üniversitemizin kendisini aşması, diğer üniversiteler içinde daha iyi bir konumda yer alması için olağanüstü bir çaba gösterdiniz. Bu çabalarınızı takdirle karşılıyor, üstün gayretlerinizden dolayı kutluyor ve daha iyiye daha güzele erişebilmek için de bu başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum.
Değerli öğretim elemanı arkadaşlarım her birinizin yıllarını verdiği bu görevde emekleriniz, öğrencileriniz tarafından saygı ve sevgi ile hatırlanacaktır.
Sevgili Gençler
Mezuniyet, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve kazanımlarınızı kullanarak üretken olacağınız yeni bir yaşamın başlangıcıdır. Yoğun uğraşlarınızın ve disiplinli çalışmalarınızın ödülünü aldığınız bir gündesiniz.
Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının sizlere emanet ettiği Cumhuriyetin yaşatılması ve daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız.
Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmanızdır. Hangi işi yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma da değer katmasına özen gösteriniz.
Bugün kimi zaman zorlu, kimi zaman da keyifli geçen bir yetişme dönemini tamamlayarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi diploması ile topluma katılırken sevinç ve huzurun yanı sıra belki de gizli bir endişe de taşıyorsunuz: Acaba mesleğimi yapacağım bir iş bulabilecek miyim?
Sevebileceğiniz bir işi bulabilmeniz zor olabilir, ancak yılmayın ve aramaya devam edin. Yeter ki, öğrenmekten, aramaktan ve üretmekten vazgeçmeyin.
Sevgili Gençler
Bir üniversite mezunu olarak alacağınız diploma, eğitim aldığınız alanla ilgili her şeyi bildiğinizin ve yapabileceğinizin garantisi değildir. Diploma sizin belirli bir sürede, belirli bilgileri aldığınızı gösteren bir belgedir. Bilme ve yapabilme konusundaki tek garanti sizsiniz. Potansiyelinizin, mevcut bilgi ve yeteneklerinizin farkında olmanız ve bunları geliştirmek için sürekli çaba göstermeniz en büyük gücünüzdür. Özelliklerinizin ve yeteneklerinizin farkında ve ne yapmak istediğinizden emin olun. Kararınızı verin ve o yolda önünüze çıkan engelleri edindiğiniz bilgi ve becerilerinizi kullanarak aşın. Aldığınız eğitim bu konuda en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.
Sevgili Gençler
Her geçen gün, öğrenim görmekten ve mezun olmaktan gurur duyacağınız bir üniversite olmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.
Her alanda, her geçen yıl büyük atılımlar yapan ve değişimler gerçekleştiren Üniversitemizin başarısı, kuşkusuz siz mezunlarımızın başarısı ile özdeştir. Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız Üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayız. Umudumuz ve beklentimiz bir Kocatepe’li ruhu ile hareket etmenizdir.
Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız. Sizlerle yaşamın her karesinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu unutmayınız. Hayatınızda yeni bir dönemin başladığı bugünden itibaren vereceğiniz mücadelede sizlere başarılar diliyor, gözlerinizden öpü-yorum.
Şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun.
Saygılarımla.”

Bakmadan Geçme