Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Umrecilerin test sonuçları pozitif çıkmadı”

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, 15 Mart’tan önce kente gelen 750 umrecinin evlerinde gözlem altında tutulduğunu belirterek, “Şu anda gözlem altında tutulan 750 umrecimiz mevcuttur. Bugüne kadar gözlem altında tuttuğumuz umrecimizin hiç birinin test sonucu pozitif çıkmamıştır” dedi

 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Sağlık Bakanlığının Türkiye’de görülmeye başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sürecini başarıyla yürüttüğünü belirtti.
15 Mart’tan önce Suudi Arabistan’dan Afyonkarahisar’a dönen umrecilerin olduğunu dile getiren Korkmaz, bu tarihten önce kente gelen vatandaşların 14 gün boyunca evlerinde gözlem altında tutulduğunu ve sağlık durumlarının her gün görevli ekiplerce izlendiğini kaydetti.
“GÖZLEM ALTINDA 750 UMRECİ MEVCUT”
Korkmaz, “Şu anda gözlem altında tutulan 750 umrecimiz mevcuttur. Bu rakam her geçen gün azalmaktadır. 14 günü tamamlayan vatandaşlarımız gözlem altından çıkmaktadır. Bugüne kadar gözlem altında tuttuğumuz umrecimizin hiç birinin test sonucu pozitif çıkmamıştır.” ifadelerini kullandı.
Korkmaz, Afyonkarahisar’a yurt dışından gelecek herkesin indiği havaalanlarının bulunduğu illerdeki yurtlara yerleştirileceğini ve yine 14 gün boyunca gözlem altında tutulacağını vurguladı.

 

“GERÇEK OLMAYAN SÖYLENTİLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”

Sosyal medya hesaplarından Afyon-karahisar’da koronavirüslü hasta olduğu yönünde paylaşımlar olduğunu da aktaran Korkmaz, gerçek olmayan bu söylentilere itibar edilmemesini isteyerek, “Sayın bakanımızın böyle bir açıklaması yoktur. Yalan haberlere itibar etmeyelim. Bakanımızın ve Sağlık Bakanlığımızın haberlerini resmi sayfalardan takip edelim.” dedi.