Ümmet iftarında ihlas ve israftan kaçınma vurgusu

Ümmet iftarında konuşan AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, toplumsal ve ekonomik sıkıntılarla ilgili tespitleri aktardı. Coşkun, 'Bir iftar sofrasının bereketli olabilmesi bir fakirin veya yolda kalmışın o sofrada olması gerekiyor. Yok, eğer bunlardan birisi yoksa o sofrada israfın olmaması gerektiğine inanıyoruz.' dedi   Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Cansuyu Afyonkarahisar Temsilciliğinin ortaklaşa Afyonkarahisar Belediyesinin katkılarıyla [&hellip]

Ümmet iftarında konuşan AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, toplumsal ve ekonomik sıkıntılarla ilgili tespitleri aktardı. Coşkun, “Bir iftar sofrasının bereketli olabilmesi bir fakirin veya yolda kalmışın o sofrada olması gerekiyor. Yok, eğer bunlardan birisi yoksa o sofrada israfın olmaması gerektiğine inanıyoruz.” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Cansuyu Afyonkarahisar Temsilciliğinin ortaklaşa Afyonkarahisar Belediyesinin katkılarıyla düzenledikleri, menüsünde çorba, hurma ve su olan “Ümmet İftarı” Zafer Meydanı’nda 27 Nisan 2022 Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.
“PEYGAMBERİMİZİN MÜTEVAZİ
SOFRASINI HATIRLATMAK İSTEDİK”
İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. İftarın ardından konuşan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, 2017 yılından itibaren Covid-19 küresel salgınına kadar Ümmet İftarı adı altında ümmete yakışır şekilde iftar programı yaptıklarını belirten Coşkun, “Ümmet İftarımız için birlikte istişare ederken toplumsal olarak iki noktada eksiğimizin olduğunu fark ettik. Bir iftar sofrasının bereketli olabilmesi için iki hususun olması gerekmektedir. İftar sofralarında bir garibin, gurebanın, fakirin veya yolda kalmışın olması gerekiyor. Yok, eğer bunlardan birisi yoksa o sofrada israfın olmaması gerektiğine inanıyoruz. Günümüzde en büyük eksiklerimizden bir taneside budur. Belkide toplumsal olarak yaşadığımız ekonomik sıkıtıların, bereketsizliğin temelinde de bu yatıyor. İsraf maalesef Müslümanlar arasında da başını almış gidiyor. İşte biz böyle bir eksikliğe dikkat çekmek adına Efendimiz Aleyhisselam’ın (SAV) mütevazi sofrasını hatırlatmak adına böyle bir organizasyonu yapmaya niyet ettik. Elhamdülillah 2017 yılından beri bu organizasyonları yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah iftar katılımcılarımızda bundan sonra gittikleri yerlerde, evlerinizde, misafir olduğunuz sofralarda bu hassasiyeti dile getirirsiniz. En azından sofranızda bir fakir bir fukara bir yolda kalmışı ağırlarsınız. Veya israftan kaçınarak yapabileceğiniz iftar sofralarınız olmasını temenni ediyoruz. Tüm katılımcılarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
“İNŞALLAH CENNETTE DE BİRARAYA GELİRİZ”
Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, Ümmet İftarı organizasyonuna emek veren AGD Şubesi yetkililerine, Cansuyu Derneği üyelerine ve Afyonkarahisar Belediyesine teşekkür etti. Demir, “Mübarek Ramazan ayında mübarek bir günde bir çadırın altında biraraya geldik. İnşallah öbür dünyada cennette hep beraber yine aynı şekilde birlikte olabilmeyi niyaz ediyorum. Burada özellikle Peygamber Efendimizin (SAV) hadisini belirtmek istiyorum. Efendimiz, ‘Allahım affetmeyi çok seversin. Bizleri affet.’ Bu mübarek günde sözlerimi bu şekilde sonlandırıyor, ibadetlerimizin ve dualarımızın kabul olmasını diliyorum.” diye konuştu. Akşam namazı ve çay ikramının ardından Ümmet İftarı katılımcıları Kadir Gecesine özel düzenlenen programı izledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme