Ümmet iftarda bir araya geldi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'nca organize edilen 'Ümmet İftarı' 20 Haziran Salı akşamı Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde (Taş Medrese) gerçekleştirildi. Çorba, su, hurma ve ekmekten oluşan ve kişi sayısı ile sınırlı tutulmayan iftara yaklaşık 300 kişi katıldı.AGD DEĞİL ÜMMET İFTARI!Ümmet İftarı hakkında bilgi veren AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Ramazan ruhunun kaybedildiği düşüncesinde olduklarını [&hellip]

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca organize edilen “Ümmet İftarı” 20 Haziran Salı akşamı Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) gerçekleştirildi. Çorba, su, hurma ve ekmekten oluşan ve kişi sayısı ile sınırlı tutulmayan iftara yaklaşık 300 kişi katıldı.
AGD DEĞİL
 ÜMMET İFTARI!
Ümmet İftarı hakkında bilgi veren AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Ramazan ruhunun kaybedildiği düşüncesinde olduklarını belirtti. Ramazan ayının ibadet ayı olduğunun unutulup bir israf ayına dönüşmesinden yakınan Coşkun; “Ramazan ayı ibadet ayıdır. Ama bunu unutarak tabiri caizse mübarek Ramazan’ı israf ayına çevirdiğimizi düşünüyoruz. Çorba, hurma ve sudan oluşacak mütevazı bir iftarla istisnasız herkesin kucaklanmasını arzu ettik. Bu açıdan AGD’nin iftarı olması ötesinde biz bu iftara ‘Ümmet İftarı’ dedik” dedi.
TOPLU DUA DAHA TESİRLİ
Allah ve Resulüne (SAV) inanan her insanın ümmet sancağı altına gireceği inancını taşıdıklarını vurgulayan Coşkun; “Birinci amacımız sözünü ettiğimiz israfın fazlalığına dikkat çekmek. İkincisi de iftar sofrasında kardeşliğimizi pekiştirmektir. Üçüncü olarak da biz İl Müftüsü Şükrü Kabukçu hocamızdan rica da bulunduk. Kendisinin imametinde bir akşam namazı kılıp öncesi ya da sonrasında topluca dua etmek istediğimizi bildirdik. Ramazana Kur’an ayı, rahmet ayı diyoruz. Bu rahmet ayında ve dua ayında inanıyoruz ki ferdi olarak herkesin yaptığı duaların derecesi vardır, kıymetlidir. Hep birlikte yaptığımız bir duanın daha tesirli olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
SENEYE HEDEF 17 İLÇE
Ümmet ve cemaat olma bilincini her zaman ellerinden geldiğince işlemeye çalıştıklarını belirten Coşkun şöyle konuştu: “Günümüz İslam coğrafyasında yaşanan büyük bir problem var. Biz oturup tabiri caiz ise ‘klavye mücahitliği’ televizyon karşısında kılıç çekmeler gibi davranışlar sergiliyoruz. Müminin silahı olan dua silahını sonuna kadar kullanıp ümmet coğrafyasında ki sıkıntıların ortadan kalkması için dua da bulunmak istedik. Büyük bir terör belamızın olduğu malumdur. Gün geçmiyor ki bir şehidimiz gelmesin. Gün geçmiyor ki o şehit haberi de 13 saniyeden öteye geçmesin. Çünkü sıradanlaştı. Artık biz buna alıştık. Hatta şehit haberi çıktığında televizyon kanalı değiştiriliyor. Terör belasının da dua ikliminde başımızdan bertaraf edilmesini umduk. İnşallah dileklerimize nail oluruz. Biz kesinlikle tabela görüntüsü verme amacında olmadık. Ümmet olma, kardeşlik oluşmasını istedik. İnşallah bundan sonra ki süre içerisinde daha büyüklerini diğer sivil toplum kuruluşlarımızla beraber, Belediyemiz, Valiliğimizle beraber, devletimizle beraber böylesi güzel organizasyonlara imza atabiliriz. Bu sene başlangıç oldu. İnşallah gelecek sene için 17 ilçe için hedef koyduk. Zaten mütevazı bir iftar yapıyoruz. Kimseden bir şey beklemiyoruz. Allah’a çok şükür herkesin koşarak geldiği dolu bir iftarı gerçekleştirdik. Maksat paylaşmak kardeş olduğumuzu hatırlamak” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme