Ulutürk: Milli serveti verimli kullanalım

Jeotermal enerji işletme şirketi AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, bu yıl ki ısınma sezonunun kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.DİKKATLİ KULLANMAK GEREKKaliteli ısınma çabalarında AFJET abonelerinin de kendilerine yardımcı olmaları gerektiğine değinen Yusuf Ulutürk, özellikle termostatik vana ve kalorimetre ölçenlerin gereken hassasiyeti gösterdiğine dikkat çekti. Bu noktada metrekare hesabına göre ısınan [&hellip]

Jeotermal enerji işletme şirketi AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, bu yıl ki ısınma sezonunun kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
DİKKATLİ KULLANMAK GEREK
Kaliteli ısınma çabalarında AFJET abonelerinin de kendilerine yardımcı olmaları gerektiğine değinen Yusuf Ulutürk, özellikle termostatik vana ve kalorimetre ölçenlerin gereken hassasiyeti gösterdiğine dikkat çekti. Bu noktada metrekare hesabına göre ısınan abonelere çağrıda bulunan Ulutürk; “Lütfen enerjiyi dikkatli kullanalım. Çünkü bunun para bedelinden daha çok zor üretilen bir enerji kaynağı olduğunu bir an bile akıllardan çıkarmamak gerekiyor. Memleketimiz sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Sonuçta bu milli servettir. Daha dikkatli kullanalım. Havalar sıcak olduğunda pencereleri açmak yerine vanaları kısarak daha az jeotermal su kullanımı ile bu işi halletmiş olalım. Sonuçta bu hepimizin ortak kaynağımız” dedi.
İDEAL SICAKLIK 18-22 DERECE
Yusuf Ulutürk, kalorimetre, pay ölçer kullanan abonelerin mutlaka daha az fatura ödeyebilmeleri için ısı verimliliğine dikkat etmeleri gerektiğini aktardı. Özellikle odaların ısıtılması konusunda azami dikkat zorunluluğunu vurgulayan Ulutürk; “Vücut ısısı çok sıcağa alıştırılırsa bu sorunlar yaşanıyor. Sağlıklı bir insan için geçerli olan 18-22 derece oda sıcaklığı yeterli sıcaklık oranıdır. Bu oranların üzerine çıkarak pencereleri açmak akıl karı değil. Vatandaşlardan ricamız enerjiyi verimli kullanmalarıdır. Çok sıkıntılı ve problemli bir zamandan geçiyoruz.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme