• Haberler
  • Genel
  • Uluslararası ilişkilere önem veriyoruz – Kocatepe Gazetesi

Uluslararası ilişkilere önem veriyoruz – Kocatepe Gazetesi

Erasmus projelerinden bugüne kadar 650 öğrenci ve 550 personelin faydalandığını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak bu yıl da 100’den fazla öğrenciye eğitim ve staj imkanı sağlanacağını bildirdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve 10 farklı ülkeden 30 öğretim üyesi ile idari personelin katıldığı 'Erasmus International Week-2014' (Uluslararası [&hellip]

Uluslararası ilişkilere önem veriyoruz

Erasmus projelerinden bugüne kadar 650 öğrenci ve 550 personelin faydalandığını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak bu yıl da 100’den fazla öğrenciye eğitim ve staj imkanı sağlanacağını bildirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve 10 farklı ülkeden 30 öğretim üyesi ile idari personelin katıldığı “Erasmus International Week-2014” (Uluslararası Erasmus Haftası-2014) etkinliği, 29 Mayıs 2014 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Toplantının açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün eğitime 1992 yılında başlayan genç bir üniversite olduğunu söyledi. Solak, 14 fakültesi, 5 enstitüsü, devlet konservatuvarı ve 15 meslek yüksekokulu ile eğitim verilen AKÜ’de bin 321 akademisyen, 900 idari personel ve 37 bin 750 öğrenci bulunduğunu kaydetti. AKÜ için uluslararası ilişkilerin büyük önem taşıdığını bildiren Solak, “Bu kapsamda üniversitemizin Erasmus Değişim Programı kapsamında Avrupa’da bulunan 150 değişik üniversite ile ikili anlaşması bulunmaktadır” dedi. AKÜ’nün 2004 yılından bu zamana Erasmus aktivitelerine katıldığını ifade eden Solak, “Erasmus projelerinden şu ana kadar 650 öğrenci ve 550 personelimiz istifade etmişlerdir. Ayrıca Avrupa’nın farklı ülkelerden 100 öğrenci ve 120 akademik personel eğitim ve öğretim için üniversitemize geldi” diye konuştu.
Amerika, Almanya, Azerbaycan, Rusya, Norveç, Kenya, Sudan ve Somali gibi 30 farklı ülkeden 325 öğrencinin AKÜ’de eğitim aldığını belirten Solak, “Bunun yanında 30 Leonardo Da Vinci Programı, 6 gençlik programının ve 1 Grundvig Projesi de halen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
10 ÜLKEDEN 30 AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL KATILIYOR
AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Soykasap ise, etkinliğe Almanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İtalya, Polonya, Fransa, İspanya, Yunanistan, Estonya gibi 10 farklı ülkeden 30 öğretim üyesinin katıldığını ve etkinliğin amacının, hem AKÜ’yü tanıtmak hem de karşı üniversiteler ile işbirliğini geliştirmek olduğunu kaydetti. Soykasap, etkinliği ikinci kez düzenlediklerini belirterek, “2 gün boyunca katılımcılar hem kendi üniversitelerini tanıtacaklar hem değişim programlarındaki deneyimlerini bizlere aktaracaklar. Ayrıca biz de kendi üniversitemizi tanıtma imkânı bulacağız” diye konuştu. Soykasap şöyle devam etti:
100’DEN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM VE STAJ İMKANI
“Avrupa Birliği tarafından Erasmus programının faydalarının görülmesi üzerine bu sene Erasmus+ adında yeni bir program başlatıldı. 7 yıl sürecek olan bu program kapsamında hem öğrenci değişimleri hem öğretim elemanı ve idari personel değişimleri söz konusu olacak. Aynı zamanda öğrencilerimize staj yapma imkânı sunulacak. Erasmus faaliyetlerinden istifade eden öğrenci sayımız yıldan yıla artış gösteriyor. Şimdiye kadar 500 kadar öğrencimiz bu imkânlardan yararlandı. Bu, biraz ayrılan bütçe ile de ilgili bir durum. Her sene üniversitelere belli bir bütçe ayrılıyor. Biz o bütçeyi maksimum seviyede kullanıyoruz. Bu sene 100’ün üzerinde öğrencimizi eğitim ve staj için gönderiyoruz. Bu sayıların her geçen gün artması bekleniyor. Önümüzdeki yıl için herhangi bir bütçe açıklanmasa da Ulusal Ajansımız bu sayıları artırıyor.”
Atatürk Kongre Merkezi’nde 2 gün sürecek olan etkinliğin açılış törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Soykasap ile akademisyenler ve idari personel katıldı. İlk günkü program, AKÜ Rektörlüğü tarafından yabancı katılımcılar onuruna verilen gala yemeğinin ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme