• Haberler
  • Genel
  • “Ulusal egemenlik yerine tek adam istiyorlar”

“Ulusal egemenlik yerine tek adam istiyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Anıtı’na çelenk koydu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, tek adam egemenliğine izin vermeyeceklerini söyledi CHP İl Başkanlığı, 23 Nisan dolayısıyla kent merkezinde bulunan Kocatepe Anıtı’na çelenk koydu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’da resmi kurumlar adına sadece Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından [&hellip]

 "Ulusal egemenlik yerine tek adam istiyorlar"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Anıtı’na çelenk koydu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, tek adam egemenliğine izin vermeyeceklerini söyledi

CHP İl Başkanlığı, 23 Nisan dolayısıyla kent merkezinde bulunan Kocatepe Anıtı’na çelenk koydu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’da resmi kurumlar adına sadece Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk töreni yapıldığına dikkat çekerek “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bugün, daha yüksek katılımlı bir şekilde kutlanmalıydı” dedi.
“MİLLİ İRADE HİÇE SAYILIYOR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun çok önemli bir devrim olduğuna dikkat çeken Görgöz, “Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının bağımsızlığına, özgürlüğüne kavuşturduğu, çocuklarına gençlerine bayram armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, ne yazık ki günümüzde, ulusal egemenlik yerine, tek adam diktası peşinde koşanlar ve kindar gençlik yetiştirmek isteyenler tarafından çağdaş uygarlık yolundan çevrilmek istenmektedir.Bu nedenle, ulusal iradenin hiçe sayıldığı, milletin seçtiği milletvekillerinin bile cezaevlerinde tutulduğu bu süreçte bizim gündemimiz, ulusal egemenlik, AKP’nin gündemi ise tek adam egemenliğidir” diye konuştu.
“DUR DİYECEĞİZ”
Tek adam egemenliği hayali kuranların başarıya ulaşamayacaklarının altını çizen Görgöz, “Dost–düşman herkes çok iyi bilsin ki, Yüce Meclis’te, ‘Egemenlik Kayıtsız şartsız Milletindir’ özdeyişine baka baka tek adam diktatörlüğü peşinde koşanlar, 93 yıldan beri ülkemizde esen demokrasi, özgürlük ve Bağımsızlık rüzgarının coşkusuyla hayal kırıklığına uğrayacaklardır.
Biz, Meclis’in iradesini, Ulusal Egemenliği her türlü iradenin üzerinde tutacak, AKP’nin tek adamlık dikta arayışına dur diyececeğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme