• Haberler
  • Siyaset
  • “Ulusal değerlerimizi tartışmayız” – Kocatepe Gazetesi

“Ulusal değerlerimizi tartışmayız” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, kameraların karşısına geçti. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında dile getirdiği “Kırmızı çizgimiz Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızı yedirmeyiz” sözlerini eleştiren CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’a cevap [&hellip]

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, kameraların karşısına geçti. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında dile getirdiği “Kırmızı çizgimiz Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızı yedirmeyiz” sözlerini eleştiren CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’a cevap verdi.
“Bizim kırmızı çizgimizi vatanımızdır” diyen Demirkırkan’a ismini zikretmeden atıf yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Geçen hafta İl Danışma Meclisi’nde söylediğimiz, ‘kırmızı çizgi’ ile ilgili birkaç söz söylenmiş. Biz kırmızı çizgimiz var derken, kırmızı çizgilerimizi kastettik. Bu vatanı, bu devleti, ezanımızı, bayrağımızı tartışmaya dahi koymayız. Bunlar bizim ulusal değerlerimizdir” dedi.
ÖNCE “EVET”, SONRA “HAYIR” DEDİLER
Anayasa’nın ilk 4 maddesinin kırmızı çizgi olarak açıklanmasına da değinen Yurdunuseven, şöyle devam etti:
“Kendileri Anayasa’nın ilk 4 maddesini dile getirmişler. Madem burada kırmızı çizgi vardı, Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken Anayasa’nın ilk 60 maddesinde anlaşmışlardı. Bir araya gelselerde, Anayasa’nın anlaşma sağlanan ilk 60 maddesini Meclis’ten keşke geçirselerdi, tavırlarını orada gösterselerdi. Önce ‘evet’ dediler, sonradan ne olduysa ‘hayır’ dediler. Zaten bir parti tamamı ile ‘hayır’ demişti. Bir parti tamamen terör siyaseti yaptığı için onunla muhatap olmuyoruz. Önce kendi içlerindeki birlikteliğe baksınlar. Vatanımızın bir karış toprağı olsa bile tartışılmaz. Bayrağımız, ezanımız, hiçbir şekilde tartışılamaz. Cumhurbaşkanımımız’ı da tartışmaya ortak edemeyiz. Asıl dediğimiz buydu.”
AK PARTİ, VERDİĞİ
SÖZLERİ TUTUYOR
AK Parti’nin sözünün eri bir siyasi hareket olduğunu aktaran Yurdunuseven, şu ana kadar verilen sözlerin yerine getirildiğini vurguladı. Yurdunuseven, “Daha önce bir haftalık, bir aylık, 3 aylık vaatlerimizi sizinle paylaşacağımızı söylemiştik. Şu anda vaatlerimizin yüzde 66’sını gerçekleştirdik. AK Parti sözünün eri bir partidir. İnşallah bir yıl sonunda da yerine getirdiğimiz vaatleri sizinle paylaşacağız. Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil, bölücü terör örgütüyle. Gece kurdu görecek şekilde terörle mücadele ediliyor” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme