• Haberler
  • Genel
  • Uluçay: Kentsel dönüşümde vatandaşın yanındayız

Uluçay: Kentsel dönüşümde vatandaşın yanındayız

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar'da Mısri Camii bölgesinde başlayacak olan kentsel dönüşüm projesinde vatandaşın yanında olduklarını vurguladı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Pazar günü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi düzenlediği basın toplantısında katılımcı medya çalışanlarına birer dolma kalem armağan etti. Toplantıda Kadın [&hellip]

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar’da Mısri Camii bölgesinde
başlayacak olan kentsel dönüşüm projesinde vatandaşın yanında olduklarını vurguladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Pazar günü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi düzenlediği basın toplantısında katılımcı medya çalışanlarına birer dolma kalem armağan etti. Toplantıda; Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Yasin İsmet Gökgöz ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz’de hazır bulundu.
ULUÇAY 10 OCAK’I UNUTMADI
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, toplantıya katılan medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Uluçay, “Şehrimizde yayın hayatını sürdüren 2 televizyon kanalı, 7 gazete ve yaklaşık 30 internet sitesi var. Şehrimiz basın konusunda çevre illere göre bir hayli zengin bir yapıya sahiptir. Salgın sürecinde canı pahasına çalışan dağıtıcısından editörüne, haber spikerinden, matbaacısına kadar tüm basın mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.” dedi.
“ZİYARETLERDE PANDEMİ DESTEKLERİ ANLATILDI”
Geçtiğimiz hafta Salı günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Afyonkarahisar’a geldiğini hatırlatan Uluçay, “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk ve yönetimini ziyaret ettik. Talep ve önerilerini dinledik. Yine Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Suat Uygur ve yönetimi ile görüş alışverişinde bulunduk. Berberler ve Kuaförler Odasını ziyaret ederek Dernek Oda Başkanı Ahmet Tan ve yönetimini ziyaret ettik, devletimizin pandemi dolayısıyla verdiği destekleri anlattık. Emek Taksi Durağı çalışanlarını ziyaret ettik. Talep ve önerilerini dinledik.” diye konuştu.
“POLİSİN YANINDAYIZ
MESAJI VERİLDİ”
Boğaziçi Üniversitesi’nde polise yapılan saldırı dolayısıyla polise destek vermek için İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’i ziyaret etiklerini belirten Uluçay, “Emniyet Müdürümüzü ziyaret ederek ‘yanınızdayız’ mesajı verdik. Esnaflarımızı ziyaret ederek, yeni iş yeri açanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerimizi ziyaret ederek esnaflarımızı dinledik. Çay ilçemizde bölgemizin en büyük barajı olma özelliğine sahip olan ve inşaatının büyük bir kısmı tamamlanan Çay barajımızı ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Barajımız yüzde 15 oranında su toplamaya başladı. Bolvadin ve Çay ilçelerimizin içme suyu bu barajdan temin edileceği gibi, tarımsal anlamda da gelir artışı sağlayacak.” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ TEŞKİLATLARI FAŞİST ZİHNİYETİN KARŞISINDA”
Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti teşkilatlarının 81 ilde eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamasında, AK Parti hükümetinin yıkılması için afet bekleyen Can Ataklı, darbe bekleyen İlker Başbuğ ve başörtülü hâkimlerden rahatsız olan Fikri Sağlar ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. Uluçay, “Şu ülke bölünse, bir savaşta yenilse, terör tırmansa da Erdoğan ülkeyi ne hale getirdi diyebilsek diye bekleyen CHP’nin adeta sözcülüğünü yapan Can Ataklı gibi zihniyetler ülkemizin demokratik kazanımlarına dönük her türlü saldırıda, faşist zihniyet karşısında AK Parti teşkilatlarını bulacaktır.” ifadelerine yer verdi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
VATANDAŞ TALEPLERİ ALINDI”
30 Aralık 2020 Çarşamba günü AKÜ AKM salonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillleri, bakanlık yetkilileri ile kentsel dönüşüm ile ilgili toplantıya katıldıklarını kaydeden Uluçay şöyle konuştu: “Toplantıda hak sahiplerinin bakanlığımızdan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini aldık. Biz vatandaşlarımızın kendilerine layık olan en iyi ve depreme dayanıklı evlerde yaşatmayı hedefliyoruz. Yüksek katlar konusunda talepleri anlıyoruz ancak Afyonkarahisar artık yatay mimariye dönmüştür. Bununla birlikte mahallemizin tarihi dokusunu korumak adına kat sayısı sınırını da dikkate almak durumundayız. Bakanlık yetkililerine mesajlarını ulaştırmalarını sağladık.”
“MUHALEFET KIŞKIRTICILIKTAN
UZAK DURMUYOR”
Muhalefetin, hayalini bile kuramayacağı hizmetleri AK Parti iktidarların gerçekleştirdiğini söyleyen Uluçay şunları söyledi: “Hizmetlerimizi engellemek için muhalefet her türlü kışkırtıcılığı yapmaktan geri durmuyor. Henüz kesinleşmiş bir karar yok ancak halkımızı asla istemediği bir oluşuma ya da çalışmaya sokmayız. Yıllardır olduğu gibi halkımızın çıkarlarını gözeterek çalışır ve ona göre bir hazırlık yaparız. Biz burada hak sahipleri ve bakanlık yetkilileri arasında bir aracı durumundayız. Karşılıklı sözleşme olmadan asla herhangi bir adım atılamaz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, her zaman olduğu gibi bu konuda da halkımızın yanındadır.”
“İKİ TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK”
Esnaflara 3 ay boyunca bin lira hibe desteği, büyükşehirlerde 750 lira diğer illerde de 500 lira kira desteği sağlanacağını söyleyen Uluçay şu ifadeleri kullandı: “Hükümetimiz tarafından daha önce açıklanmıştı. Başvuru şartları ve tarihi belli oldu. Başvurular, Ocak ayının ilk haftasında başladı. Buna göre, destek programı kapsamında hibe, ‘gelir kaybı desteği’ ve ‘kira desteği’ olmak üzere iki şekilde sağlanacak. Destek programının süresi, Bakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda başvuruların yapılması kaydıyla 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere üç ay olacak.”
“POLİSE “KATİL” DİYEN
ZİHNİYETLE MÜCADELE SÜRECEK”
Uluçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meşru zeminde hukuki olarak, yasal olarak rektör atama hakkını gayrimeşru görmenin başka, bir yasal düzenlemeyi, demokratik siyaset zemininde tartışmanın başka olduğunu vurgulayarak, “Biz polisimizin önünde terör örgütünün sözde marşını söyleyip tahrik eden ve ‘Katil Polis’ diye slogan atan zihniyetle her daim mücadele edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.
“MESELE SMA’LI
ÇOCUKLAR DEĞİL”
Muhalefetin gündeme getirdiği SMA hastalarına varlık fonuna aktarılan 75 milyon liranın bağışlanma talebini değerlendiren Uluçay, “Kuşkusuz her biri de tek merkezden talimat almışçasına SMA hastaları ile ilgili sosyal medyada gündem oluşturuldu. Ancak mesele; SMA’lı evlatlarımız değildir. Hükümetimiz SMA hastalarına muhalefetin belirttiği 75 milyon liranın kat kat fazlasını ve tüm SMA’lı hastaları ayırt etmeksizin hizmet veriyor. Biz dünyanın en iyi sosyal devlet anlayışına sahibiz. ‘Önce insan’ diyerek, sosyal güvenlik sistemimiz ile vatandaşlarımızın her daim yanındayız.” dedi.
“ALT VE ÜST YAPI HİZMETLERİ HİZMET DEĞİLSE NEDİR?”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun “Koronalı günlerde hükümetin yapamadığı yardımları yine millet ittifakının belediyeleri yapıyor.” sözlerini eleştiren Uluçay, “Bu zihniyetin Afyonkarahisar’da kaç Belediyesi var? Bu belediyelerle ne kadar yardım yapmış çıksın açıklasın? Akarçay, Zafer Meydanı, spor kompleksi, termal oteller, jeotermal tesisler, alt yapı üst yapı yatırımları hizmet değilse nedir?” diye sordu.
“AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ
3 AY KİRA ALMAYACAK”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin kira bedellerini 3 ay boyunca tamamen almama kararını hatırlatan Uluçay, “Taşımacıların yıllık vize ücretlerini almıyor. Şoför esnafına tıbbi koruyucu malzeme sunuldu. Kovid hastalarına C vitamini ve sıcak yemek desteği verildi. Dükkânı kapanan esnafa gıda yardımı yapıldı. İsteyen herkese 17 yıldır AK Parti’nin ilimizde yaptığı hizmetleri dosyalar halinde takdim edebilir, dilerse il başkanlığımızda da bilgilendirme yapabiliriz. Milletimizin sağlığıyla beraber işini, aşını, geleceğini korumak için devletimizin imkânlarını seferber ettik. Tüm dünyayı esir alan salgın şartlarına rağmen geride bıraktığımız 2020 yılında da hizmet siyasetinden zerre taviz vermedik. İnşallah en geç Nisan ayında, geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız. Yurt dışından temin ettiğimiz aşıların uygulanmaya başlamasıyla salgınla mücadelede önemli bir eşiği aşacağımıza inanıyorum. 2021 yılının 2020 yılından daha müreffeh, salgınların ortadan kalktığı, gönül coğrafyamızın huzura kavuştuğu bir yıl olmasını diliyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme