Ülkücüler'den Türk dünyasını kapsayan iftar

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor” programı düzenlendi   Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından “Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor” programı Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Temsilciliği'nde gerekleştirildi. Programa AKÜ'nün çeşitli bölümlerinde okuyan Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Uygur Türk'ü, Türkmen ve Azerbeycan'dan gelen öğrenciler katıldı. 'ÜLKÜCÜLER BİRLİKTE ORUÇ AÇIYOR' Afyonkarahisar Ülkü Ocakları [&hellip]

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor” programı düzenlendi

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından “Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor” programı Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nde gerekleştirildi. Programa; AKÜ’nün çeşitli bölümlerinde okuyan Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Uygur Türk’ü, Türkmen ve Azerbeycan’dan gelen öğrenciler katıldı.
“ÜLKÜCÜLER
BİRLİKTE ORUÇ AÇIYOR”
Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, her yıl mübarek Ramazan ayında iftar programları düzenlediklerini ve bu yılki iftar programlarının kapsamını genişlettiklerini ifade etti. Bu yıl iftar sofralarını biraz daha genişletip, Türk Milletinin büyüklüğünü ve Türk dünyasının geniş bir aile olduğunu göstermek istediklerini belirten Diler, “İftar soframızda Türk dünyasından gelen soydaşlarımızı ağırladık. Ramazan ayı boyunca tüm il ve ilçe teşkilatlarımız zulüm sebebiyle ülkemize gelen Türkmen ve Uygur soydaşlarımız başta olmak üzere soydaşlarımız ile Ülkücü ailelerin beraber oruçlarını açması için seferber olduk. İftar sofralarımızda Doğu Türkistan’dan, Suriye’den Irak’tan Azerbeycan’dan Kazakistan’dan ülkemize okumaya gelen öğrenci kardeşlerimize yabancı bir ülkede olmadıklarını hissettirmeyi amaçladık.” dedi.
“HER ZAMAN SOYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Diler sözlerini şöyle tamamladı: “Zulüm sebebiyle hatıralarını ve yakınlarını bırakarak, ülkemize gelen Türkmenlerin ve Uygur Türklerinin acıları bu sofralarda paylaşılacak, eğitim için gelen öğrenci kardeşlerimizin aile sıcaklığını hissetmesi bu iftar sofralarında sağlanacaktır. Bu sofralarda Kerkük Türkleri’nin yanıklığı hissedilecek bir dönem Türk medeniyetinin başkenti olan Kaşgar’ın bugünkü dertleriyle hemhal olunacaktır. Biz sadece bu ayda değil her zaman soydaşlarımızın yanında olduk. Bundan sonra da Allah güç verdikçe soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme