• Haberler
  • Genel
  • Ülkücüler ilk şehitlerini andı – Kocatepe Gazetesi

Ülkücüler ilk şehitlerini andı – Kocatepe Gazetesi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı’nca 4 Ocak Cuma akşamı düzenlenen programda davada can veren ilk ülkücü şehit olan Ruhi Kılıçkıran’ın 45.’nci ölüm için anma töreni düzenlendi Ülkücü hareketin ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran’ı anma programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Ülkü Ocakları Eğitim [&hellip]

Ülkücüler ilk şehitlerini andı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı’nca 4 Ocak Cuma akşamı düzenlenen programda davada can veren ilk ülkücü şehit olan Ruhi Kılıçkıran’ın 45.’nci ölüm için anma töreni düzenlendi

Ülkücü hareketin ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran’ı anma programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emre Burak Tağ yaptı.
HATIRALARI YAŞATMAK ONUR
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emre Burak Tağ, İl Başkanlığı olarak “Var Olma Sebebimiz Olanlara Özlem” adlı davalarına canıyla can veren şehitlerin ilki olan Ruhi Kılıçkıran’ın şehadetinin 45’nci yıldönümünde andıklarını söyledi. Tarihsiz bir vatanın, vatansızda bir tarihin olamayacağını belirten Tağ; “Ruhi Kılıçkıran yaşamak isteyen bir irade ile köleleştirmek, inançsızlaştırmak isteyen Kızıl bir kinin çarpışması sonucu şehadete ulaşmıştır. 4 Ocak 1968 ülkücü hareketin tarihinde siyasi ya da fikri mücadeleden öte bilmin yayılmaya başladığı, milletimizin geleceğinin yeniden şekillenmesi yolunda atılımların yapıldığı destanlaşan bir hareketin ilk kıvılcımının toprağa düştüğü tarihtir. Hayatlarının baharında vatan için toprağa düşmüş bütün ülkücü şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak herbirimiz için onur ve gurur meselesidir. Bir hilal uğruna toprağa düşen kahramanlarımızın manevi hatıraları önünde eğilmek bizler için vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmalıdır.” dedi.
ÖLÜM KARŞISINDA DİK DURDULAR
Manevi huzurlarında bulundukları minnetle, niyazla, dua ile andıkları ülkücü şehitlerin her birinin yol gösterici olduklarını temas eden Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, ilham kaynağını onlardan aldıklarını söyledi. Ülkücü şehitlerin alınları açık, başları dik, yürekleri sevgi dolu, fedakar, cefakar ülkü neferleri olduklarını kaydeden Tağ; “Onlar ölüm karşısında dik duruşlarını, bozkurt bakışlarını ve cesaret yüklü tavırlarını asla bozmamışlardır. Şehadet pınarından kana kana içmek uğruna kendilerini Türk Milleti’nin varlığına armağan etmişlerdir. Zorluklar karşısında çelik gibi inançlarıyla, çileleri imrenilecek, sabırlarıyla karşı bir mücadele sergilemişlerdir. Kalplerinden Allah aşkı, dillerinden Peygamber sevgisi, millet sevdası hiç eksik olmamıştır.” diye konuştu.
ANMA GECESİNE GENİŞ KATILIM
Program mektup yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunması ile sona erdi. Anma törenine; MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP MYK üyesi Mehmet Parsak, Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdinç, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Ahmet Türk, Milletvekili adayı Havva Emeksiz, ülkücüler katıldılar.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme