• Haberler
  • Genel
  • Ülkü ocaklarından eleştiri bombardımanı – Kocatepe Gazetesi

Ülkü ocaklarından eleştiri bombardımanı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylara değinen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ı eleştirdi. Tağ, ülkücülerin baskı altına alınmaya çalışıldığını savundu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkiyi geliştirmek üzere gittiği Suudi Arabistan'da [&hellip]

Ülkü ocaklarından eleştiri bombardımanı

Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara değinen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ı eleştirdi. Tağ, ülkücülerin baskı altına alınmaya çalışıldığını savundu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkiyi geliştirmek üzere gittiği Suudi Arabistan’da “Yıllardır Kürt olduğunu söyleyememiş biriyim” sözlerini eleştiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ, Türkiye’nin diğer ülkelerin gözünün önünde küçük düşürüldüğünü iddia etti. Hükümetin Türkiye’nin itibarını düşürmek için her yolu denediğini ifade eden Tağ, Kürt olduğunu saklamak zorunda kaldığı iddiasını ortaya atan Çağlayan, bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde bakan olabilmektedir. Bu durum Türkiye’de vatandaşlar arasında bir ayrım yapılmadığının göstergesidir.” dedi.
Başbakan Recep Erdoğan’ı da eleştiren İl Başkanı Emre Burak Tağ, Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında MHP’nin milli bir tavır sergilemediğini belirttiğini de hatırlattı. Eroğan’ın her çeşit milliyetçiliği ayakları altında ezdiğini söylediğini hatırlatan Tağ, Başbakan Erdoğan’ın anladığı milli tavrı açıklamasını istedi. Tağ, Başbakan Eroğan’la ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü, “Kendini milletimizi ayrıştırmaya adayan Erdoğan’ın milli tavır dersi vermeye kalkışması trajikomik bir olaydır. Hem şehitlerin kemiklerini sızlatacak bir faaliyet içine asla girmeyeceğini söyleyip şehide kelle, terörist başına sayın diyen kendisi değil midir?”
Sırrı Sakık’ın Meclis kürsüsünden Bursa, Sakarya ve Afyonkarahi-sar’da Kürtlere yönelik saldırıların Ülkü Ocakları tarafından desteklendiğini iddia ettiğini de hatırlatan Tağ, Sakık’ın iddialarını ispat edebilecek delil gösteremediğini söyledi. Tağ, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenleri hakaret ederek eleştiren Sakık’ın ret ve inkar politikasından dem vurup ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığını söylemesinin gülünç olduğunu ifade etti.
Üniversitelerde Ülkücü öğrencilere karşı terör örgütü yandaşlarının faaliyetleri devam ettiğini belirten Başkan Tağ, Türkiye’nin farklı yerlerinde ülkücülerin uğradığı saldırılara örnekler verdi. Ülkücülerin gözaltı ve korkutmalarla yıldırılmaya çalışıldığına değinen Tağ sözlerini şöyle tamamladı, “İyi biliyoruz ki memleketin her yanındaki milletimizin düşmanları ve onların sempatizanları bizim varlığımızdan rahatsız olmaktadır. Şunu garanti ederiz ki bizler son nefesimize kadar sizleri rahatsız etmeye devam edeceğiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme