• Haberler
  • Genel
  • Ülkü Ocağı dualarla açıldı – Kocatepe Gazetesi

Ülkü Ocağı dualarla açıldı – Kocatepe Gazetesi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilciliği'nin fiziki mekan olarak kullandığı yüz yıllık tarihi konağın resmi açılışı yoğun ve coşkulu bir katılımla yapıldı “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Türkiye Türk’tür Türk kalacak.” sloganlarının sıkça atıldığı resmi açılış törenine soğuk havaya rağmen başta gençler olmak üzere her kesimden yoğun ilgi gösterildiği gözlendi. AFYON [&hellip]

Ülkü Ocağı dualarla açıldı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilciliği’nin fiziki mekan olarak kullandığı yüz yıllık tarihi konağın resmi açılışı yoğun ve coşkulu bir katılımla yapıldı

“Alparslan Türkeş’in askerleriyiz. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Türkiye Türk’tür Türk kalacak.” sloganlarının sıkça atıldığı resmi açılış törenine soğuk havaya rağmen başta gençler olmak üzere her kesimden yoğun ilgi gösterildiği gözlendi.
AFYON ÜLKÜ OCAĞI ESER, İŞ ÜRETİYOR
Resmi açılış töreninin ilk konuşmasını Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ yaptı. Tağ, Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanet ettiğini vurguladığı Ülkü Ocaklarının kendilerine nasip olan kutlu toyunda katılımcılarla bir arada olmaktan, gönül dergâhında kalp diliyle konuşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu söyledi. Verilen emeklerin, gösterilen çabaların, geceyi gündüze katan gayretlerin meyvelerini birer birer verdiğini kaydeden Tağ; “Gururla söyleyebilirim ki, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları mazeret değil, iş ve eser üretmektedir. Evliyaların, Erenlerin, Allah dostlarının dört bir yanımızı sardığı bize manevi ferahlık verdiği güzel ilimizde ocağımız üstlendiği sorumluluğu heyecanla taşımakta ve üstlendiği bu misyonu her geçen gün bir adım daha ileriye götürmektedir. Bundan dolayı hepinizin huzurunda göreve geldiğim gün olan 12 Nisan 2012 tarihinden bu güne kadar ocağımızı özveriyle temsil eden, aynı zamanda yorulmadan, yılmadan geçmişimizden aldığımız ilk hamle gücünü yarınlarımıza söyleyebilmek adına beni bu yolda yalnız bırakmayan yönetim kurulumuza ve aziz dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Elbette Ülkü Ocağımızın genel tertip ve düzeninde, düzenlenmesinde bizlerle el ele vererek desteklerini eksik etmeyen bizleri yalnız bırakmayan Afyonkarahisarlı hemşerilerime ve yeni hizmet binamızın faaliyete geçmesinde emeği geçen tüm vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz sağ olun, var olun.” dedi.
KUTLU EMANETLER YAD EDİLECEK
Millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i ve Gün Sazak’ı minnet ve şükranla ananan Ocak Başkanı Emre Burak Tağ; “Cenab-ı Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun. Nerede bir Türk varsa, nerede Türk milletinin bir ferdi bulunuyorsa Allah’ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun. Bayrağı göğsünde taşıyanlara, vatanı ruhunda yüceleştirenlere ve inançlarını ellerinde yükseltenlere güzellikler pes peşe ulaşsın.
Geçmişin acı hatıralarını, kutlu emanetlerini bundan böyle burada yâd edeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız ve yarım kalan hayallerin iftihar burçlarını gönlümüzde yaşatacağız. Millet yoluna baş koyan, inançları uğruna bedel ödeyen, davasının yaşaması için can veren ve kanını döken tüm dava şehitlerimizin emanetine sahip çıkan herkese bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
OCAK YARINLARI
AYDINLATACAK
Ocağın yaşaması ve sonsuzluğa uzanmasının tüm ülkücülerin boynunun borcu ve vefanın bir gereği olduğunu söyleyen İl Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, sadakatle düne bağlılığın, bugünlere ulaşan hatıralara hürmetin bunu gerektirdiği mesajını verdi. Ülkücülerin çelik gibi iradeleri, iman dolu yürekleri, vatan ve millet aşkıyla çarpan kalplerinin ocakta sembolleşip sancak gibi yükseleceğini savunan Tağ; “Binlerce şehidimiz dualarda yüceltilecek ve minnetlerini göstereceklerdir. Şehitlerin ölmediğini, ölmeyeceğini ve hepimizin yeri dolmayacak rehberi olduğunu buradaki dava şuuru kanıtlayacaktır. Ocağımız ülkücülüğün gönlünde eşsiz bir yer edinecek ve sönmeyecek ulvi bir meşale gibi yarınları aydınlatacaktır. İnancım, beklentim ve isteğim budur.” şeklinde konuştu.
ÜLKENİN HER YERİ BİZİMDİR
Ülkenin geldiği noktada; Türkiye’nin, rehin alınmak istendiğini kaydeden Ocak Başkanı Emre Burak Tağ şu ifadelere yer verdi: “Türk milleti, teslim alınmak istenmektedir. Tehlike, Türk milletinin bekası ile ilişkilidir. Tehlike, Türk devletinin ebediliği ile ilişkilidir. Türk’ün hürriyeti, Cumhuriyetin bağımsızlığı tehdit altındadır. İçte ve dışta buldukları destekle; Türk milleti ile yarım kalmış hesabı olanlar, ecdadımızın şanlı tarihinden utanç duyanlar, Türk Devletini asırlık emellerine engel görenler, kendilerini işgal güçlerinin komiseri sananlar, güzel vatanımızı, aziz milletimizi Sevr şartlarına götürmek istemektedirler. Bu hükümeti tarihi bir fırsat bilen, yerli ve yabancı tüm gayri milli unsurlar, Cumhuriyetimiz ve milletimiz için besledikleri ve sakladıkları, ertelenmiş gizli emellerini ardı ardına sıralamaya başlamışlardır. Ama şu iyi bilinmelidir; Verilecek toprağımız, Terk edilecek ilimiz, Çizilecek sınırımız, Vazgeçilecek insanımız yoktur. Ülkenin her yeri, hepimizindir.
Diyarbakır da bizimdir. İstanbul da bizim. Artvin, Uşak, bizimdir. Sinop, Antalya, İsparta bizim. Aydın, Şırnak bizimdir, Kayseri bizim. Afyonkarahisar bizimdir.Ve daha nice illerimiz. Oralarda biz yaşıyoruz ve kardeşçe yaşamaya da devam edeceğiz.”
“DAVAMIZ İÇİN HEDEFE KİLİTLENMELİYİZ”
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, bir çok insanın yetişmesine katkı sağlayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı gibi kutsal bir müessesinin açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. Aslan konuşmasında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) övgüsüne mazhar olmuş dünyadaki tek millet olan, İslamiyet’in dünyada yaygınlaşmasına vesile olan aziz Türk Milleti’nin mensupları olmaktan onur duyulduğunu ifade etti. İnsanlık yaşadıkça İslamiyet’in var olacağını söyleyen Aslan şöyle konuştu: “Bizler bu hareketin mensupları olarak yarın davamız için ne yapabiliriz sorusunu sorarak hedefe kilitlenmek zorunyadız. Mensubiyet duygusuyla kesinlikle yarını düşünmek zorundayız. Ne mutlu Türküm diyene.”
“ÜLKÜCÜ HER ZAMAN ÖNCÜ OLACAK”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, ülkücülerin her şeyin en iyisine layık kişiler olduğunun altını çizdi. Ülkücülerin her yerde öncü olmaları gerektiğine temas eden Milletvekili Yılmaz şunları söyledi: “Ülkücü saygıda, sevgide, hoşgörüde yarışacaktır. Ülkücü her zaman her yerde öncü olacaktır. Ülkücüler, Türk Milliyetçileri var olduğu müddetçe emperyalizm Türkiye’de başarıya ulaşamayacaktır. Mücadeleye yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan, çalışarak Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Türk Milliyetçileri var olduğu müddetçe ezan dinmeyecek, bayrağımız gönderinden inmeyecek. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Zoru hepbirlikte başaracağız. Ocak binamızın açılışı hayırlı, uğurlu olsun.”
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
MHP MYK üyesi Mehmet Parsak yaptığı konuşmada katılımcıları selamlayarak ocak açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. Kurban kesimi, Muharrem Günay’ın yaptırdığı duanın akabinde Ocak Başkanlığının kurdelesi kesildi. Törene; MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP MYK üyesi Mehmet Parsak, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, bazı çevre illerin Ocak Başkanları, MHP İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, emekli Vali Kadir Çalışıcı, ocakların ilçe teşkilatları ve çok sayıda ülkücü katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme