Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ülkeyi partili Cumhurbaşkanlığından KURTARMAK İSTİYORUZ”

VİDEOYU PAYLAŞ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, güçlendirilmiş parlamenter sistemden taraf olduklarını belirterek, “İYİ Parti olarak ülkeyi partili Cumhurbaşkanlığı yönetiminden kurtarmak istiyoruz” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partide basın toplantısı düzenlendi. İnkaya, yerel ve genel gündemdeki konularla ilgili görüşlerini açıkladı.
“ULUSAL BASIN ÖNERGELERE FAZLACA YER VERMİYOR”
İYİ Parti’nin TBMM de 40 milletvekili olduğunu dile getiren İnkaya, “Memleket, millet ve dünya gündemine göre TBMM ne Milletvekillerimiz araştırma önergeleri sunmaktadırlar. Ulusal basınımızda bu önergelerin neler olduğu ve Mecliste Milletvekili bulunan siyasi partilerin bu önergelere hangi oyları verdikleri fazla yer bulmamaktadır. İYİ Parti Milletvekillerince verilen bazı önergeleri ve partilerin bu önergelere verdikleri oyları paylaşacağız. 2020 yılında uygulanacak olan asgari ücret görüşülmektedir. Asgari ücret yeterli değildir. Çalışanın emeğinin karşılığı değildir diyoruz. Bu konuda İYİ Parti’nin verdiği önerge şöyledir: Asgari ücretli vatandaşlarımızın sosyo ekonomik sorunlarının araştırılarak gereken önlemlerin belirlenmesi hakkında araştırma önergemize; İYİ Parti evet, AKP ret, MHP ret, HDP çekimser, CHP evet oyu kullanmıştır. Uygur Türklerine Çin Devleti Çin Devleti asimilasyon uygulamaktadır. İktidar partisi bu konuda hiçbir açıklama yapmamıştır. Partimizin bu konuda verdiği önerge; Çin’de Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik olumsuz uygulamaların incelenmesidir. Bu önergeye partimiz evet, AKP ret, MHP çekimser, HDP evet, CHP evet oyu kullanmıştır.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR