• Haberler
  • Siyaset
  • 'Ülkeye ihanetin hesabını soracağız' – Kocatepe Gazetesi

'Ülkeye ihanetin hesabını soracağız' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, MHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Terörün ve teröre neden olanlardan hesap sorulacağını kaydeden Demirel, 'Terör belası her gün yüreğimizi dağlıyor. Teröre alışmayacağız. Terörü ve kaybettiğimiz şehitlerimizi asla unutmayacağız. Çözüm Süreci adı altında bu ülkeye yapılan ihanetin hesabını sorumlularından mutlaka soracağız. Terörle mücadelede güvenlik görevlilerimize desteğimiz sınırsız devam [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, MHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Terörün ve teröre neden olanlardan hesap sorulacağını kaydeden Demirel, “Terör belası her gün yüreğimizi dağlıyor. Teröre alışmayacağız. Terörü ve kaybettiğimiz şehitlerimizi asla unutmayacağız. Çözüm Süreci adı altında bu ülkeye yapılan ihanetin hesabını sorumlularından mutlaka soracağız. Terörle mücadelede güvenlik görevlilerimize desteğimiz sınırsız devam edecektir. Çözüm Süreci denilen ihanet sürecinde Öcalan’a hem köşe yazarlarından, hem de devlet erkânından oldukça destek verildiğini hepiniz biliyorsunuz” dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ’Nİ
İMRALI YÖNETİYORDU
İmralı’da yatan terör örgütü başının saygın bir kişiymiş gibi kabul edildiğine dikkat çeken Demirel, “Bu ülkede binlerce yiğidimizin kanını döken bu kahpe katil, nasıl oluyor da böylesine prestij kazanıp, İmralı’da yattığı yerden Çözüm Süreci’ni yürütüyordu. Türkiye böylesine büyük bir bölünme tehlikesi altındayken, güneydoğu’da her gün askerlerimiz üçer beşer şehit düşüyor, Kürt kardeşlerimiz evlerini, barklarını sırtlarına alıp Güneydoğu’yu terk ederken, Öcalan’ı gizli ve açık koruyup kollayanlar, bu ülkeye bilerek ya da bilmeyerek ihanete ortak oluyorlardı” ifadelerini kullandı.
HDP’Lİ VEKİLLERE
ZAMAN KAZANDIRILIYOR
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, açıklamasına şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Milleti bölücü terör örgütünün saldırılarıyla karşı karşıyadır. Kamu düzenini, bölünmez bütünlüğü ve milli egemenliği ortadan kaldırmaya yönelik terör saldırılarına karşı hukuk devleti ilkeleri içerisinde hukuki ve siyasi meşruiyetle yürütülen bu mücadeleyi sekteye uğratacak veya terörü meşrulaştıracak hiçbir girişime asla müsamaha edilmemelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında bulunan milletvekilleri hakkında, terör örgütlerine üye olmak ve bu örgütlere yardım ve yataklık etmek gibi fiillerden hazırlanmış fezlekeler TBMM’de bulunmaktadır. Anayasa’nın 83’üncü maddesinde, ‘Yasama dokunulmazlığı’ düzenlenmiştir. Suç işlediği öne sürülen milletvekillerinin yargılanması, Anayasa’nın 14’üncü maddesindeki durumlar hariç dokunulmazlığın Meclis tarafından kaldırılmasına bağlanmışken basit seçim suçlarıyla bir tutulup HDP’li vekillere zaman kazandırılmaya çalışılmasını çok manidar buluyoruz. AKP ve CHP bu hususta MHP’nin gösterdiği hassasiyete iştirak ederek suç işlediği tespit edilen HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını sağlamalıdırlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme