“Ülkenin durumu 1980 öncesinden kötü”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Erol Özsoy, basın kuruluşları ziyaretine Gazeteniz Kocatepe’den başladı. Özsoy, ülkenin durumunun 1980 öncesinden daha kötü olduğunu belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Erol Özsoy, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, muhabirler Burcu Aydın ve Murat Arısoy’la sohbet eden [&hellip]

"Ülkenin durumu 1980 öncesinden kötü"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Erol Özsoy, basın kuruluşları ziyaretine Gazeteniz Kocatepe’den başladı. Özsoy, ülkenin durumunun 1980 öncesinden daha kötü olduğunu belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Erol Özsoy, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, muhabirler Burcu Aydın ve Murat Arısoy’la sohbet eden Özsoy, gündemi değerlendirdi. Özsoy, “Cumhuriyet tarihi boyunca ve benim aklımın erdiği zamanlardan bugüne kadar yaptığım gözlemlerde ülkenin bu kadar kritik bir noktaya geldiği vaki değildir. 12 Eylül öncesi dönemlerde bile böyle bir tehlike ile bu ülke karşılaşmadı. 12 Eylül döneminde bölünme kavramı ve icraatları yoktu. Sağ-sol meselesi vardı. Sağ kesim dediğimiz Türk Milliyetçileri, dünya görüşü olarak şu tezi savunuyorlardı: Bu düzen adaletsiz ve vurguncu bir düzen. Bu düzeni değiştireceğiz ve Milliyetçi Türkiye’yi kuracağız diyorlardı. Karşı tarafta da Marksist ya da Maoist düzenin gelmesi gerektiğine, bu düzenin adaletsiz ve eşitliksiz, vurguncu bir düzen olduğuna inanıyorlardı. Bu iki kutup düşünce, önce fikir düzeyinde çatıştı. Sonra dış mihrakların da sol kesimleri beslemesi sonunda silahlı çatışmaya dönüştü. Ama 12 Eylül ihtilali olduğu gün, bir gün öncesi ve bir gün sonrası, asla ülkenin bölünmesi konusu tartışılmadı” dedi.
TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR
Günümüzde ise ülkenin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığını aktaran Özsoy, “Bugün ise ülkenin Güneydoğu ve Doğu bölgesinde hem siyasi alanda, hem terörizm mahfillerince, hem dış odaklar tarafından Türkiye’nin önce federasyana, özerk bölgelere sonra da Kuzey Suriye, Kuzey Irak ve Türkiye’nin doğu ve güneydoğu illerini içine alacak şekilde Büyük Kürdistan devletinin kurulması amacı güdülüyor” diye konuştu.
“KENARDA BEKLEYEMEZDİK”
Tecrübelerini hem MHP’nin, hem de Türk Milleti’nin hizmetine sunmak istediğini aktaran Özsoy, şöyle devam etti:
“Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü tehlikede. Ülke, karanlık mahzenlere doğru giderken biz 45 yıllık Ülkücü-Türk Milliyetçileri içinden gelen bir insan olarak kenarda bekleyemezdik. Arkadaşlarımızla görüştük ve aday adayı olmamız için karar verdik. Müracaatımızı yaptık. Ben bu süreçte 15 yıllık lise müdürlüğüm ve müdür yardımcılığım, 10 yıllık Kamu-Sen İl Başkanlığım ve 8 yıllık da Afyon Lisesi’nde başarılı bir öğretmenlik sürecinden sonra birikimlerimi, tecrübelerimi, bilgilerimi, partimin ve Türk Milleti’nin hizmetine sunmak üzere yola çıktım. Aday oluruz, olmayız, şu sırada oluruz, olmayız; bunlar önemli değil. Bizler Türk Milliyetçiliği doğrultusunda yaşayan insanlarız. Biz böyle bir ortamda, partimize, ülkemize, devletimize, devletimize bize bir hizmet düşerse, göreve hazırız diyerek yola çıktık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bölücülük ve PKK konusunda öngörüleri devlet tarafından da kabul görmüş durumdadır. Bülent Arınç, ‘MHP’nin öngörüleri çıkmıştır’ demiştir. Şimdi de söylüyoruz: Güneydoğu ve Doğu’da derhal sıkıyönetim ilan edilmeli. MHP iktidar olduğu zaman bu sorunun 6 ay içinde çözüldüğünü, sorun çözüldükten sonra devletin şefkat elinin de oralara uzandığını, hizmetlerin Afyonkarahisar’daki mahrumiyet bölgeleri de dahil olmak üzere götürüldüğünü göreceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme