'Ülkemizin Tüm Fertleri TEKNOFEST'i Bağrına Bastı'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü tarafından İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda 'TEKNOFEST 2025 Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaysal, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaysal, “Koordinatörlüğümüz 2022 yılında kuruldu. Koordinatörlüğümüz, yarışmalara katılacak takımlar arasında koordinasyon sağlanmasında, ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında duyurular yaparak etkinliklerin hızlı ve doğru bir şekilde öğrencilere aktarılmasını sağlar. Takımlarımıza destek sağlar. 

Bu sayede koordinatörlüğümüz, takımlarımızın sadece projelerine odaklanmalarını sağlamakla beraber nicelik ve niteliklerinin arttırılmasını hedeflemektedir. Özellikle teknoloji yarışmalarına katılan öğrencilerimizin geri dönüşlerine baktığımızda önemli kurum ve kuruluşlarda çalıştıklarını görüyoruz. Teknoloji yarışmaları özellikle özgüven ve motivasyonun iyileştirilmesinde önem arz ediyor. Pratik deneyim kazanmasını sağlıyor” diye konuştu.

'Ülkemizin Tüm Fertleri TEKNOFEST'i Bağrına Bastı'

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Kaysal, “Koordinatörlüğümüz faaliyetleri arasında; katılım sürecinin koordinasyonu, eğitim ve mentorlük üzerine çalışmalar, proje başvurusu ve danışmanlık işlerinin yapılmasında ve sponsorluk fırsatları gibi faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3)  Afyonkarahisar Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Yalçın ise TEKNOFEST yarışmalarının büyük bir hayal ile başladığını ifade ederek şunları söyledi:

“TEKNOFEST, 2018 yılında ilk yarışmasını gerçekleştirdi. 2018 yılından bu yana ciddi bir gelişme kat etti. Bu hayal ilk başta İstanbul’da başladı. Sonraki yıllarda önce İstanbul sınırlarını aştı daha sonra da Türkiye sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayılan önemli bir organizasyon haline geldi.

 Öyle bir organizasyon oldu ki 7’den 77’ye ülkemizin tüm fertleri bu organizasyonu bağrına bastı. Gerçekten ülkemizin için büyük bir ihtiyaç olduğunu anladık. Yıllardır yüksek teknolojideki dışa bağımlılığımızın insanlarda meydana getirdiği burukluğu bir nebze hafifleten ve dünyaya yüksek teknolojide biz de buradayız dedirten çok önemli bir organizasyon oldu. Bu organizasyonu Selçuk Bayraktar ve Babası Rahmetli Özdemir Bayraktar ve ekibi planladı ve bu hayali dünya sathına genişletmiş oldu. Gerçekten büyük bir organizasyon ve ikinci yılında dünyada teknoloji alanında yapılan açık ara en büyük organizasyon haline geldi. Şu anda zaten kendimizle yarışıyoruz. TEKNOFEST her sene katılım konusunda kendi rekorunu kırıyor.

 Bu organizasyonun temel felsefesi; milli teknoloji hamlesinden geçiyor. Milli teknoloji hamlesi ülkemizin özellikle teknoloji alanında dışa bağımlılığını azaltmak ve dünyaya bu teknoloji alanında bizde varız dedirtebilen felsefedir.”

Toplantıda; TEKNOFEST 2024’te Türkiye birincisi olan ROBİLSA Takımı üyesi Öğretmen Hidayet Kılcan ve TEKNOFEST 2024 Türkiye üçüncüsü Kocatepe Roket Takımı üyesi Umut Koçak, TEKNOFEST’e katılım aşamaları ve yarışma süreçleri ve deneyimleri hakkında sunum yaptı.

Bilgilendirme toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme