'Ülkemiz de, ilimiz de yolunda ilerliyor'

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO'nun Ağustos ayı Meclis toplantısında ilimiz ve ülkemiz gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.Ülkemizin zor bir zamandan geçtiğini, bugün, ekonominin en yukarıdan en aşağıya kadar toplumun tüm kesimlerinin birinci gündem maddesi durumunda olduğunu hatırlatan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, '2017'yi yüzde 7,4 büyüme ile kapatan, 2018'in ilk çeyreğinde hemen [&hellip]

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO’nun Ağustos ayı Meclis toplantısında ilimiz ve ülkemiz gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Ülkemizin zor bir zamandan geçtiğini, bugün, ekonominin en yukarıdan en aşağıya kadar toplumun tüm kesimlerinin birinci gündem maddesi durumunda olduğunu hatırlatan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “2017’yi yüzde 7,4 büyüme ile kapatan, 2018’in ilk çeyreğinde hemen hemen aynı oranda istikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye’nin ihracatı da ilk 7 ayda yüzde 7 oranında artmıştır. Büyüme ve ihracat rakamlarının yanı sıra, sanayi üretim endeksinde de geçen yıla göre yükselme eğilimi başlamıştır. Bu veriler bile Dolar’daki aşırı değerlenmenin gerçeklikle bağdaşmadığını göstermektedir.” dedi.
ABD Başkanı Trump’ın hamlesine karşı Hükümetimiz’in de hamlesinin gecikmediğini, ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını vurgulayan ATSO Başkanı Serteser, “7 Mayıs 1830’da Osmanlı İmparatorluğu ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan Dostluk ve Ticaret Antlaşması’ndan (Seyr-i Sefâin) itibaren gelişen ve müttefikliğe kadar ilerleyen ikili ilişkilere rağmen ABD tarafından böyle bir ticari savaş ortamının oluşturulması, iş dünyasında şaşkınlıkla karşılanmıştır. Trump’ın NATO’da önemli bir askeri güç olan, Ortadoğu’da diğer ülkelere örnek gösterilen Türkiye’ye karşı bu yanlış tutumundan en kısa zamanda vazgeçeceğini umuyoruz; bu sayede ikili ilişkilerin normalleşeceğine inanıyoruz.” dedi.
“TRUMP KENDİ
KURALLARINI UYGULUYOR”
Burada Trump’a ayrı bir parantez açılması gerektiğinin altını çizen ATSO Başkanı Serteser, “Donald Trump, Başkan olduktan sonra kendi yazdığı “Anlaşma Sanatı” adlı kitabında ayrıntılarıyla anlattığı “Zorla, köşeye kıstır ve en güçlü olduğun anda müzakereye çağır” taktiğini uyguluyor. Trump daha önce Kuzey Kore, Rusya, Çin, Avrupa Birliği, Meksika gibi ülkeler için denediği bu taktiği şimdi Ülkemiz’e uygulamaya başladı. Trump’ın bu taktiklerinin uluslararası siyasette ne derece başarılı olacağını yaşayarak öğreneceğiz. Ancak ABD dışındaki devletlerin buna karşı bir tepki geliştirmeye başladığını görmekteyiz.” dedi. Bu çerçevede Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar Dolarlık yatırım sözü vermesinin, önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Serteser sözlerini şöyle sürdürdü:
“KATAR’IN DESTEĞİ ÖNEMLİ”
“Katar’ın desteği, Türkiye’nin yalnız kalmayacağının bir göstergesidir. Bu süreçte Alman Hükümeti’nin, Almanya Başbakanı Merkel’in ve son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’yi istikrarlı bir ülke olarak görmek istediklerini dile getirmesi de çok olumludur. Kurumlarımız, Dolar’ın yükselişine karşı kısa ve orta vadeli çalışmalar yapmakta, tedbirler almaktadır. Merkez Bankası, bankaların ihtiyaç duyduğu likiditeyi karşılayacağını açıklamıştır. Kamuoyuyla paylaşılan tedbirler çerçevesinde finans sistemine yaklaşık 10 milyar Türk Lirası, 6 milyar Amerikan Doları, 3 milyar Dolar tutarında da altın cinsi likidite sağlanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun tedbirleri de piyasalar tarafından olumlu karşılanmıştır. Dolar kurunun daha da istikrarlı hâle gelmesi için bundan sonra da gerekli müdahalelerin yapılacağına inancımız tamdır.”
“FİRGYA VADİLERİ
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Ülkemizde ekonomik alandaki mücadelenin sadece gündelik müdahalelerle değil; yapısal değişiklikler ve vaatlerin icraata dökülmesi ile de sürdüğünü anlatan ATSO Başkanı Serteser, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 Günlük Eylem Planı, iş dünyası tarafından olumlu karşılanmıştır. 100 günde yapılması planlanan 400 proje, yeni bir heyecan getirecektir. 100 Günlük Eylem Planı’nda Frigya Vadileri’nin Anadolu Açık Hava Müzesi’ne dönüştürülmesi projesi de yer almaktadır. Frigya Vadileri’nin Anadolu Açık Hava Müzesi hâline dönüştürülmesi İlimiz ve turizmimiz için çok önemlidir. Çünkü yıllarca bu kültür varlığı atıl durumda kalmıştır.” dedi.
“ZAFER HAFTAMIZA DEVLET
ERKANIMIZI BEKLİYORUZ”
Ülkemiz’in gündemi gibi Afyonkarahisar’ın da gündeminin yoğun olduğunu belirten Serteser, önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’ın, Zafer Haftası’nın dolu dolu yaşandığı yaşayacağını hatırlatarak, “25 Ağustos’ta başlayan törenler ve şehitlik ziyaretleri, 30 Ağustos’a kadar sürer. Afyonkarahisar, bu yönüyle “Zaferin Başkenti” unvanını hak etmektedir. Bununla birlikte tören ve ziyaretlere daha çok katılımın olmasını arzu ediyoruz. Devlet büyüklerimizin Afyonkarahisar’daki Zafer Haftası tören ve ziyaretlerine daha çok ilgi göstermesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA MOTOKROS
ŞAMPİYONASI BÜYÜK FIRSAT”
“Aslında Çanakkale ne ise Afyonkarahisar ve bölgesi de Türk Kurtuluş Savaşı’nda önem arz eden iller” diyen Serteser sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımız’ın, Kuvvet Komutanlarımız’ın her sene en az bir tanesinin buraya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlar gelirse, tüm Türkiye, bilhassa gençler gelecektir diye düşünüyorum. Bundan sonraki törenlere inşallah Devlet büyüklerimiz gelir ve Kocatepe’nin önemini tüm Türk Halkı’na gösterirler diye düşünüyorum. Zafer Haftası’nın hemen ardından İlimiz, Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 30 bini aşkın izleyici bu yarışları Afyonkarahisar’a gelerek takip edecek; dünya genelinde televizyon ve sosyal medya üzerinden 1 buçuk milyar insan da Şampiyona’yı izleyecek. Daha önce birkaç kez ifade ettiğim gibi, Afyonkarahisar tanıtımda altın çağını yaşıyor. Bu fırsattan tüm şehir yararlanmalıdır.”

Bakmadan Geçme