• Haberler
  • Genel
  • Ülkedeki bozukluklar için 'Kokarçay' örneği

Ülkedeki bozukluklar için 'Kokarçay' örneği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke gündemi ile ilgili açıklamalar yaparken, Afyonkarahisar'daki 'Akarçay' örneğini verdi. Davutoğlu, 'Kokarçay' diye bilinen Akarçay'ın ıslah edildiği gibi ülkedeki bozuklukların da ıslah edildiğini aktardı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi 5'inci Olağan Kongresi'nde ulusal gündeme ilişkin yaptığı konuşmada 'Akarçay' örneğini verdi. Afyonkarahisar'da 'Kokarçay' diye bilinen Akarçay'ı ıslah ettiklerini, ülkedeki bozuklukları da [&hellip]

Ülkedeki bozukluklar için “Kokarçay” örneği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke gündemi ile ilgili açıklamalar yaparken,
Afyonkarahisar’daki “Akarçay” örneğini verdi. Davutoğlu, “Kokarçay” diye bilinen Akarçay’ın ıslah edildiği gibi ülkedeki bozuklukların da ıslah edildiğini aktardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi 5’inci Olağan Kongresi’nde ulusal gündeme ilişkin yaptığı konuşmada “Akarçay” örneğini verdi. Afyonkarahisar’da “Kokarçay” diye bilinen Akarçay’ı ıslah ettiklerini, ülkedeki bozuklukları da Akarçay gibi giderdiklerini söyleyen Davutoğlu, AK Parti iktidarlarından önceki Türkiye ile şimdi arasında fark olduğunu kaydetti.
HORTUMLANAN BANKALAR
NECASET SAÇIYORDU
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye 2001’de biz AK Parti’yi kurduğumuzda Kokarçay gibiydi. Verdiği kokular milleti rahatsız ediyordu. Hortumlanan bankalar etrafa necaset saçıyordu. Demokrasi kokmuştu. Ülkenin başbakanı ülkenin genelkurmay başkanından bahsederken eliyle apoletleri işaret ederek sembol dili kullanıyordu. Milli irade yerle bir olmuştu. Ülkenin hükümeti ayda iki ayda bir toplanıyordu. O toplantılarda da karar alamıyordu. Kim karar alıyordu? Siyasi olursa Milli Güvenlik Kurulu ve işaretle anlatılan çevreler, ekonomik olursa İMF karar veriyordu. Türkiye’de de bir siyaset oyunu oynanıyordu. Islaha ihtiyaç vardı. Aynen Kokarçay’ın Akarçay’a dönmesi gibi biz o günlerin Türkiye’sini ıslah ettik. Milli iradeyi egemen kıldık” dedi.
AKARÇAY TÜRKİYESİ BU
Davutoğlu, “Üç yıllık ustalık belgesine sahip olan esnaf kardeşim, dükkan açtığında artık faizsiz kredi alacak, faiz yok. Esnafa, başlangıcında faizi kaldırdık. Kaybolmaya yüz tutan mesleklerde ‘sıfır faiz’ dedik. 600 milyonluk sübvansiyon faizi sübvanse ettiğimiz esnafların faiz paylarını, 750 milyona çıkarttık. Milyarlarca Türk lirası daha esnafımıza kaynak aktarmaya karar verdik. İşte yükselen Türkiye bu, Akarçay Türkiye’si bu. Akan, bereketlenen, güçlenen bir ekonominin yükselttiği Türkiye bu” ifadelerini kullandı.
IMF KARŞISINDA
HİZAYA GEÇİYORLARDI
Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şeref vazifesini en iyi şekilde yapıyor” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Her hafta hem ben hem Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genelkurmay Başkanımız ile bir araya gelir, ‘savunma sanayimiz ne olacak, milli savunmamız nasıl gerçekleşecek, güvenlik risklerini nasıl yeneriz’ diye baş başa konuşuyoruz, planlamalar yapıyoruz. Bu demokraside, sembol dili yok artık. Bu demokraside herkesin kendi görevini en iyi şekilde yaptığı gerçek işbirliği, güç birliği, irade birliği var, milli irade birliği var. O dönemde Kokarçay dönemi Türkiyesi’nde, IMF ekonomiyi yönetiyordu. Bir IMF memuru geliyor, bütün Bakanlar Kurulu hizaya girip, o IMF memurunun talimatlarına göre kararlar çıkarıyordu. Ülkede ekonomik kriz olunca Amerika’dan bakanlar geliyordu.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme