• Haberler
  • Gündem
  • 'Ülkede yaşayan her insanın Afyon'a gönül borcu var'

'Ülkede yaşayan her insanın Afyon'a gönül borcu var'

9'uncu Geleneksel Afyonkarahisarlılar İftar Yemeği, Yenimahalle Belediyesi Nikah ve Balo Salonu'nda gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Ankara’daki Afyonkarahisarlı vakıf ve derneklerin birlikte düzenledikleri 9'uncu Geleneksel Afyonkarahisarlılar iftar yemeğine Afyonkarahisarlı çok sayıda vatandaşın yanı sıra MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Hakkı Manav, Ziraat [&hellip]

9’uncu Geleneksel Afyonkarahisarlılar İftar Yemeği, Yenimahalle Belediyesi Nikah ve Balo Salonu’nda gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Ankara’daki Afyonkarahisarlı vakıf ve derneklerin birlikte düzenledikleri 9’uncu Geleneksel Afyonkarahisarlılar iftar yemeğine Afyonkarahisarlı çok sayıda vatandaşın yanı sıra MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Hakkı Manav, Ziraat Bankası Genel Müdür Başdanışmanı Ali Kılıç, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Aydınlılar Derneği Başkanı Halil Apaydın, TBMM Başkanlık Müşaviri Cengiz Sağlam, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Kurucu Başkanvekili Ahmet Bodur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı da katıldı.
KOCATEPE, ÇANAKKALE KADAR ÖNEMLİ
Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı ve EGEM Platformu Dönem Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Bizler cumhuriyetin kazanıldığı toprakların bireyleri olarak diyoruz ki; Afyonkarahisar Kocatepe’dir, büyük taarruzun fitilinin ateşlendiği yerdir. Afyonkarahisar ulusal kurtuluşumuza giden yolun mihnet taşı, Afyonkarahisar cumhuriyetin kazanıldığı, kazanımlarının tüm dünyaya haykırıldığı toprakların adıdır. Bu nedenledir ki Afyonkarahisar’ımız Misakı Milli hudutlarımızın içerisinde çok stratejik ve çok önemli bir yere sahiptir. Bu duygularla bu ülkede yaşayan her insanın Afyonkarahisar’a gönülden borçlu olduğunu düşünüyoruz. Bizler Afyonkarahisar’ın ülke tarihindeki varlığının en az Çanakkale kadar önemli olduğunu, Kocatepe’nin de, Dumlupınar’ın da en az Arıburnu kadarKilitbahir kadar öneme sahip olduğunu biliyoruz. Geçmişte hak ettiğimiz halde alamadığımız hizmetlerin bundan sonra hak olduğunu iddia ediyoruz. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu toprakları vatan diye bırakan tüm şehitlerimizi ve tüm geçmişlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum” dedi.
ALLAH BU
 BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN
Düzenlenen etkinlikte konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Dernek çalışmalarının ne derece zor ve zahmetli olduğunu biliyorum. Bu çalışmaları en başta uzun yıllar boyunca Ankara’mızda yürütüldüğünü biliyorum ve o mücadele nihayet meyvelerini verdi. Bu çalışmalara maddi manevi tüm destekleriyle yanımızda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben şu an bu salonda her dünya görüşünden insanlarımızı, büyüklerimizi görüyorum. Bu çok önemli. Allah bu beraberliğimizi bu birlikteliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.
“BİZ CUMHURİYET’İN ÇOCUKLARIYIZ”
İftar yemeğine ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Bugün burada sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan sizleri burada misafir etmekten ayrıca onur duyuyorum. Değerli hemşerilerim biraz evvel sayın milletvekilimiz ve dernek başkanımız da Afyon’dan bahsetti. Biz Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakların nasıl kurtarıldığını bildiğimiz için bizim çocukluğumuzda da bugün de dua ederken Allah Devletimize zeval vermesin diye dua ediyoruz. Biz bu vatanın öz evlatlarıyız. Bu cumhuriyetin öz evlatlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’i sonuna kadar koruyacak bu ülkeye sahip çıkacak yurttaşlarız” dedi.

Bakmadan Geçme