'Ülke olarak uyanık olmak zorundayız”

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve engelliler onuruna Korel Termal Otel de iftar yemeği verildi. Protokol üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde her davetlinin masasına bir protokol üyesinin oturmasına özen gösterildi. Konuşmalar sırasında işitme engelliler için işaret dili aktarım sağlandı.RAMAZAN'DA MANEVİ DUYGULAR DORUKTAİftar öncesi gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Şükrü [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve engelliler onuruna Korel Termal Otel de iftar yemeği verildi. Protokol üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde her davetlinin masasına bir protokol üyesinin oturmasına özen gösterildi. Konuşmalar sırasında işitme engelliler için işaret dili aktarım sağlandı.
RAMAZAN’DA MANEVİ DUYGULAR DORUKTA
İftar öncesi gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından toplu dua yaptırıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban programın açılış konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın tavsiyesi ile şehit aileleri, gaziler, engellilere yönelik iftar yemeğini Valilik ve Belediye Başkanlığı olarak birlikte verdiklerini dile getiren Çoban, “Katılımcılar teşrifleriyle bizleri şereflendirdi. Bu yüzden iftarımıza gelenlere ve katılamayan tüm sevdiklerimize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Ramazan ayında manevi duygularımızın doruğa çıktığı, yardımlaşma duygularımızın da epeyce arttığı manevi bir ay. İnşallah bu ayda Cenab-ı Hak bizi rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle kuşatır ve sonunda bizi günahlarımızdan arındırarak cehennem azabından korur” dedi.
ŞEHİTLERİMİZE
ALLAH RAHMET EYLESİN
“Bu vesile ile buradan dua ediyoruz ki, Cenab-ı Hak sadece ülkemizde yaşayan Müslümanları değil, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın tüm Müslüman kardeşlerimi her türlü sıkıntıdan açlıktan, yokluktan, susuzluktan en önemlisi de inşallah zulümden inşallah korusun” diyen Çoban, “Sadece Müslümanları mı elbette değil. Dünya da ne kadar insan varsa hatta dünya da yaşayan ne kadar canlı varsa Allah inşallah onlara da açlığı, yokluğu, yoksulluğu tattırmasın. En Son Şuhut şehitlerimizi defin ettik. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı kardeşimizin çok güzel bir cümlesi vardır. ‘Her dernek üye sayısının artmasını ister ama Allah bizim üye sayımızı artırmasın’ der. İnşallah son şehitlerimiz olsun. Bu vesile ile son şehitlerimize, daha önce ki şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
ENGELLİ AİLELERİ FEDAKAR
İftar davetinde Kore ve Kıbrıs Gazilerinin de bulunduğunu belirten Çoban, “Tüm gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de engelli kardeşlerimizin ailelerine. Onlar engelli evlatlarını kimisi doğuştan kimisi de sonradan olan, oğlu veya kızı için, onların ihtiyaçlarının giderilmesi için gerçekten her ne lazımsa 24 saat fedakârlık yaparak engelli evlatlarının yanında olmaktadırlar. Dolayısıyla en büyük alkışı engelli kardeşlerimizin anne ve babaları hak ediyorlar, sağ olsunlar. Allah herkese sağlık afiyet versin. Allah valiliğimizin ve belediyemizin kesesine bereket versin. Afiyet olsun sağ olun” şeklinde konuştu.
MÜSLAMANLAR BİRBİRİNİ DÜŞÜNMELİ
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz programın son konuşmasını yaptı. İlk beş günü geride bırakılan Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu dile getiren Tutulmaz şöyle konuştu: “Sizlerle bir iftar vesilesi ile beraber olmak istedik. Bundan önce de her ortamda sizlerle birlikte olmaya çalıştık. Bu noktada değişik etkinliklerde ve yemek organizasyonlarında bulunduk. Bugünde Belediyemiz ile birlikte sizleri geniş bir ortamda birlikte misafir etmek istedik. Katıldığınız için tekraren sizlere teşekkür ediyorum. Ramazan rahmet ve mağfiret ayıdır. Bu ayı iyi bir şekilde idrak etmek durumundayız. Gerek iftarlarda birlikte olarak gerek fakir-yoksul durumda olanları gözeterek, komşuluk ilişkilerini geliştirerek bu Ramazan’ı iyi bir şekilde idrak etmemiz gerekiyor. Bir taraftan da zor durumda olan dünyanın değişik yerlerinde ki Müslüman kardeşlerimizi iyi düşünmemiz gerekiyor.”
UYANIKLIK HER ORTAMDA DEVAM ETMELİ
Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle onurlarına iftar verdikleri şehit ailelerinin evlatları ve gazilerin olmamaları halinde diğer Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıların yaşanıyor olabileceğine dikkat çeke Tutulmaz şunları söyledi: “Şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar şükür etsek azdır. Bir taraftan da ülkemiz her zaman değişik şekilde karıştırılmaya çalışılmaktadır. Ülkemiz üzerinde oyun oynanmaya çalışılmaktadır. Bu zaman zaman sağ-sol şeklinde zaman zaman Ermeni terörü şeklinde olmuştur. Kürt-Türk çatışmasına odaklama şeklinde olmuştur. En sonda 15 Temmuz da olduğu gibi kendi içimizde ki insanlar tarafından, askerlerimiz tarafından topluma karşı silahlar sıkılmıştır. Bunun için uyanık olmak durumundayız. Bu uyanıklık her zaman her ortamda devam etmeli. Biz toplum olarak bu coğrafya da uyanık olmazsak sıkıntılar yaşarız. Allah bu milleti bugüne kadar korudu inşallah bundan sonra da korur. Çünkü bugüne kadar bu millet İslam’ın ve insanlığın hizmetinde oldu. Bunun karşılığını da görüyoruz. Bundan sonra da göreceğizdir. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Allah inşallah bizleri Ramazan’ın sonuna ve bayrama sağlıkla ulaştırsın inşallah.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme