• Haberler
  • Genel
  • Ülke, eğitim sayesinde gelişiyor – Kocatepe Gazetesi

Ülke, eğitim sayesinde gelişiyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar genelinde yeni eğitim ve öğretim sezonunun açılışı, Bolvadin'de Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, ülkenin eğitim sayesinde geliştiğini belirtti Afyonkarahisar genelinde yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolünün katılımıyla Bolvadin Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ülkenin eğitim sayesinde gelişeceğini kaydetti. [&hellip]

Ülke, eğitim sayesinde gelişiyor

Afyonkarahisar genelinde yeni eğitim ve öğretim sezonunun açılışı, Bolvadin’de Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, ülkenin eğitim sayesinde geliştiğini belirtti

Afyonkarahisar genelinde yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolünün katılımıyla Bolvadin Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ülkenin eğitim sayesinde gelişeceğini kaydetti. Balkanlıoğlu, “Eğitim, memleketimizin en önemli hedefidir. Bir memleket gelecekte kendisini nerede görmek istiyorsa ona eğitimini planlayıp tedbirini almak zorunda. Şu anda üzerinde bulunduğumuz havasını teneffüs ettiğimiz, şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşadığımız memleketimiz bu şekilde kalkınmışsa bunda eğitimin rolü büyüktür. Olumlu ve olumsuz ne varsa, eğitim kurumlarının çabasının neticesidir” dedi.
ÖĞRETMENLİK ÖNEMLİ MESLEK
Öğretmenlerin önemli bir meslek yaptıklarını belirten Balkanlıoğlu, “Eğitim kurumlarındaki öğretmenler en önemli meslek kesimini oluşturuyor. Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Öğretmenler ders anlatmak için sabırsızlıkla hazırlanır. Sorularla öğretmenlerin zorlanması çok hoşuna gider. Öğretmeni de motive eder. Ceylan Emet’i de kutluyorum. Değişik bahanelerle kendisinin engellendiğini söyledi. Ben de ‘Gel imzalıyorum’ dedim. Türkiye cennet gibi bir memleket, bunun kadrini kıymetini bilelim” diye konuştu.
EĞİTİM İÇİN İMKANLAR SAĞLANIYOR
İşadamı Ceylan Emet de “Bilgiye hakim olan dünyaya hakim olur gerçeğinden hareketle Türkiye’nin kalkınması, eğitim ve kültür seviyemizin artması, milli gelirimizin artması gelir dağılımındaki dengelerin kurulması ve sanayimizin gelişmesi, istihdamın çoğalması ile mümkün olacaktır. Bütün bunların gerçekleşmesinin yolunun da eğitimden geçeceğine inanıyorum. Bunun için siz öğretmenlerimize ve öğrencilerimize büyük görevler düşmektedir. Size imkanlar dahilinde altyapıları hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
İLÇE, SBS’DE BAŞARILI
Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise Bolvadin’in eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Canatan, “İlçemizde 10 bine yakın öğrencimiz, 185 öğretmenimizle eğitim-öğretim yılını başlatmış durumdayız. 695 öğrenci Seviye Belirleme Sınavları’na girdi, bu öğrencilerimizden 504’ü sınavla öğrenci alan lise ve dergi okullara yerleşmiş bulunmaktadır” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme