“Ülke büyük bir ateşe atılabilir”

CHP İl Başkanı Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdiği açıklamasında çok tehlikeli ve ülkeyi büyük ateşin içine atacak bir sürecin işaretlerinin bulunduğunu belirtti CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle uzun zamandan bu yana ilk kez gündem belirleme gücünü Başbakan’ın elinden halkın demokratik tepkisinin gösterdiğini söyledi. Görgöz, aynı zamanda çözüm sürecinin de [&hellip]

"Ülke büyük bir ateşe atılabilir"

CHP İl Başkanı Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdiği açıklamasında çok tehlikeli ve ülkeyi büyük ateşin içine atacak bir sürecin işaretlerinin bulunduğunu belirtti

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle uzun zamandan bu yana ilk kez gündem belirleme gücünü Başbakan’ın elinden halkın demokratik tepkisinin gösterdiğini söyledi. Görgöz, aynı zamanda çözüm sürecinin de ikinci plana itilmesine hatta gündemin geri sıralarına inmesine neden olduğunu ifade etti.
GÖRGÖZ’DEN BAŞBAKAN’A SERT ELEŞTİRİ
İmralı’ya giden heyetin getirdiği mesajların, Başbakan ve AK Parti açısından olumlu ve iç açıcı olmadığını Kandil de, İmralı da kendilerinin verdikleri sözleri tuttuğunu artık sıranın Başbakan’a geldiğinin söylendiğini belirten Görgöz; “Başbakan burada da, çözüm sürecindeki samimiyetsizliğini ve buradan elde etmek istediği siyasi nema konusunda pek tatmin olamamanın hırsını, son günlerin gerginliği ile dışa vurdu. Uzun zamandır Öcalan ile ilgili olarak İmralı tabirini kullanan Başbakan, çözüm süreci konusunda Kandil ve İmralı’nın baskı ve talepleriyle bunaldığı için olsa gerek, Öcalan için ‘Terörist başı’ nitelemesini kullandı. Bir anlamda, kendi çelişkisini de itiraf etmiş oldu. Yani Başbakan bugüne kadar çözüm için TBMM’ye gelmesi, terör örgütü ve terör örgütü liderleriyle ‘müzakere masasına oturmaması’ çağrılarımıza sert tepki gösteriyordu. Terör örgütü ile müzakere yaptığını, pazarlığa oturduğunu inkâr ediyordu. Şimdi masaya oturduğu, pazarlık ve müzakere ettiği kişinin ‘Teröristbaşı’ olduğunu kendi ağzıyla söylüyor.” dedi.
ÜLKE TEHLİKELİ SÜREÇTE
Yalçın Görgöz, Başbakan’ın ifadesinin gerçekte Kürt kökenli yurttaşları da Başbakanın siyasi nema için oyaladığını, gerçek düşüncesinin, bilinçaltında müzakere süreci ve Kürt kökenli yurttaşlara yönelik algı ve tanımlamalarının tam aksi yönde olduğunu dışa vurduğunu savundu. Akil İnsanlar heyeti üyelerinin Başbakan tarafından “kullanıldıklarını” düşündüklerini belirten Görgöz; “Prof. Baskın Oran, Başbakanın ülkeyi iç savaşa, bölünmeye götürdüğünü öne sürerek tepkisini gündeme getirdi. Başbakanın tavır ve tutumları artık Nisan ayında isim isim seçerek kendisinin atadığı Akil İnsanları da itiraz noktasına getirmiştir. Başbakanın yaldızları dökülmeye ve alttaki paslı, köhnemiş, çürümüş, despot siyasi çizgisi ortaya çıkmaya başlamıştır. Çok tehlikeli ve ülkemizi büyük ateşin içine atacak bir sürecin işaretleridir. Ancak Başbakan bunun farkında değildir, ayrıca umurunda da değildir. O sadece Başkanlık hayallerinin ve artık belki de Başbakanlığının da suya düşüyor olmasının kederini yaşamaktadır.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme