• Haberler
  • Genel
  • Ulaştırma Bakanlığı gerekenleri yapar – Kocatepe Gazetesi

Ulaştırma Bakanlığı gerekenleri yapar – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karayolları birimleri ve Ulaştırma Bakanlığı’nca yürütülen kavşak çalışmalarının sürüldüğünü, çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Çoban, Ulaştırma Bakanlığı ve bakanlığa bağlı birimlerin gereken her şeyi yapacağının altını çizdi Afyonkarahisar Belediye Meclis toplantısında görüşülen trafik komisyon rapoları da karara bağlandı. Dört maddeden oluşan şehiriçi trafik düzenlemeleri rapor [&hellip]

Ulaştırma Bakanlığı gerekenleri yapar

Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karayolları birimleri ve Ulaştırma Bakanlığı’nca yürütülen kavşak çalışmalarının sürüldüğünü, çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Çoban, Ulaştırma Bakanlığı ve bakanlığa bağlı birimlerin gereken her şeyi yapacağının altını çizdi

Afyonkarahisar Belediye Meclis toplantısında görüşülen trafik komisyon rapoları da karara bağlandı. Dört maddeden oluşan şehiriçi trafik düzenlemeleri rapor hazırlanması için trafik komisyonuna oybirliğiyle gönderildi. Daha sonra komisyonda görüşülen kararlar okunarak oylandı.
ÖZDİLEK TERMAL
YAN YOLDAN ÇALIŞACAK
İzmir ve Kütahya karayolu üzerinden gelen ilçe, kasaba ve köy araçlarının ve Özdilek, termal minibüsleri, özel halk otobüslerinin Kolaylı Dinlenme Tesisleri arkasındaki yan yoldan çalışmaları talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İzmir-Kütahya karayolunda sağda kalan servis yolunu AFİUM AVM’ye kadar Belediye olarak açacaklarını söyledi. Osman Bey Eğitim kampüsüne giden asfalt yolu kendilerinin yaptıklarını, orada bulunan turizm tesisleri, oteller ve yeni yapılacak otellerinde asfaltlarını Belediye olarak yapacaklarını dile getirdi. Erkmen Belediyesi ile anlaştıklarını aktaran Çoban, hem gidiş hem de dönüş yolunu Erkmen beldesine kadar olan yolun yapıldığını geriye kalan kısmın bu yıl yetişmediği için gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.
ALTINAY’DAN ALTTAN ISITMA ÖNERİSİ
MHP Belediye meclis üyelerinden Ömer Altınay, termalin başkenti olan Afyonkarahisar’da konutların çoğunun AFJET’le ısındığını belirtti. Altınay, başkentte uygulanmak üzere alttan ısıtma sistemi hazırlıklarının yapıldığını bu sistemin Afyonkarahisar’da da uygulanabileceği görüşünü aktardı. Ömer Altınay; “Yeni yapılacak yol çalışmaları doğrultusunda ilimizde de böyle bir çalışma yapılabilir. Biz de termalin başkentiyiz. Özellikle merkezi noktalarda bu uygulanmalı. Geçen yıl kar ve buz 2 ay yerden kalkmadı. Bu konuda bir inceleme yapılmasını ilgili herkesten rica ediyorum.” dedi. S.S 33 Termal Minibüslerinin Yayla Termal Tesisleri ve Deprem konutlarına çalışmalarını uygun gören trafik komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Köprülü Köyü ile Belediye mücavir alan sınırı başlangıcına kadar S.S 33 Nolu Termal minibüslerinin çalışmalarını uygun gören rapor oybirliğiyle kabul edildi.
ÇAVUŞBAŞ’TA HASTANEYE
YÖNELİK DEĞERLENDİRME
Karaman Mahallesi Leylak ve Mine caddeleri üzerindeki minibüs ve otobüs duraklarında düzenleme yapılmasını uygun gören trafik komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Köy, kasaba ve ilçe araçlarının eski otogar kavşağından dönüş yaparak yolcularını otogar önünde indi bindi yaptırdıktan sonra köy garajına gitmelerini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Özel halk otobüslerinin Anafartalar Anadolu Lisesi’nden sonra Vişnelik mevkiine kadar çalışmaları talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Çavuşbaş minibüslerinin yeni Devlet Hastanesine kadar çalışmaları noktasında dönüşümlü olarak 7 adet minibüsün çalışması trafik komisyonu toplantısında Halil İbrahim Baykara’nın ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildiği açıklandı. Meclis toplantısında da konuya bir itirazda MHP’li meclis üyelerinden Mehmet Soner’den geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu bölgede duyulan ihtiyaca yönelik bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Komisyonun raporu MHP grubundan gelen retlere karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Harbiş minibüslerinin park önüne kadar çalışmaları yönündeki talepde trafik komisyon üyelerinden Halil İbrahim Baykara’nın komisyon toplantısında ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildiği kaydedildi. Bu raporda MHP grubu üyelerince aynı gerekçelerle ret edildi. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi. İnönü Caddesi üzerinden Özdilek AVM’ye çalışan Özdilek araçlarının eski güzergahları olan Kurtuluş caddesi üzerinden Özdilek AVM’ye kadar çalışmalarının trafik komisyonunca uygun görüldüğü açıklandı.
KAVŞAK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kavşak çalışmalarının akıbeti ile ilgili olarak MHP grubundan bir meclis üyesinin sorduğu soruyu cevaplandırdı. Burhanettin Çoban, Karayollarının üç tane kavşak projesinin bulunduğunu ifade etti. Çoban, bunlardan bir tanesinin Zeyland AVM kavşağı, Özdilek kavşağı diğerininde Cumhuriyet tesisleri kavşağı olarak bildiğini kaydetti. Cumhuriyet tesisleri kavşağının bitmek üzere olduğunu, diğer iki kavşakla ilgili proje çalışmalarının yapıldığı yönünde bilgi sahibi olduklarını aktaran Çoban, Karayolları yetkililerinin projeyi hiç kimseye göstermediklerini belirtti. Çoban; “Asla siyaset yapmak için söylemiyorum. Ama Karayolları, Ulaştırma Bakanlığı’nın Türkiye’yi ne hale getirdiğini herkes biliyor. Dolayısıyla bu Karayolları, Ulaştırma Bakanlığı herşeyi yapar.” diye konuştu.
MARULCU CAMİİNE
ALAN TAKVİYESİ
Marulcu mahallesi, 10 pafta, 415 ada, 13 nolu parselin konut alanından “Cami Alanına” dönüştürülmesini için istenilen imar plan değişiklik onamasını kamu yararı nedeniyle uygun gören Bayındırlık ve İmar komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Nurcu Mahallesi, 36 pafta, 534 ada, 52 numaralı gayrimenkulun bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması ilave revizyon imar planı uygulamasında görüşülecek. Kumartaş köyü, 31 pafta, 1054 parselin eğitim tesis binası yapılmak üzere İl Özel İdaresi adına tahsisinin yapılıp yapılamayacağı, yapılacaksa tahsis süresi ve şartlarının belirlenmesi hususu Belediye’nin teknik elemanlarınca incelenerek tekrar meclis gündemine getirilecek.
İTİRAZLAR SONRASI
TEKRAR İNCELENECEK
Toplantıya verilen 5 dakikalık arada Bayındırlık ve İmar komisyonun raporları görüşüldü. İzmir-Konya çevre yolunun geçtiği kısımlarda mevcut imar planlarının revizyonu ile ilave imar plan çalışmalarına ilan süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu; İtirazda bulunulmaması üzerine, bölgeye ait planların aynen uygulanarak 18. madde uygulaması yapımına geçilmesine, imar planlarının Şahitler ve TOKİ kavşağı arasındaki bölümüne askı süresince yapılan itirazların incelenmesi için tekrar Belediye meclis gündemine gelmesi uygun görüldü.
GEBELERE SAĞLIKLI
YAŞAM MERKEZİ KURULACAK
Çetinkaya Mahallesi 1829 Ada, 1 parsel, birinci kat 14 bağımsız bölüm nolu lokanta niteliğinde tapu sicilinde kayıtlı taşınmazın Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisinin yapılıp yapılamayacağı, yapılacaksa süresinin belirlenmesi bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkında teklif okunduğu şekliyle kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yeni devlet hastanesi karşısında iki katlı işyeri inşaa edildiğini, Halk Sağlığı Kurumu Müdürlüğü’nce buraya Gebe Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulacağını açıkladı. Bu yerin Halk Sağlığı Kurumuna Belediye adına 25 yıllığına bedelsiz kullanım için verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
VATANDAŞ TERKLERİ KABUL EDİLDİ
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, 4140 ada, 8 parselin şartlı olarak Belediyemiz adına hibe olarak alınıp alınamayacağı konusu görüşüldü. Nuri Demirayak Parkı’nda yeşil alanda kalan mülkiyet sahiplerinin orayı çoğu zaman Belediye’ye bedelsiz terk ettikleri belirtildi. Vatandaşın Belediye’ye bedelsiz hibesi için öngörülen meclis kararı oybirliğiyle alındı. Çetinkaya Mahallesi, 45 üda, 1 parselin şartlı olarak Belediye adına hibe olarak alınıp alınamayacağı konusu görüşüldü. Bu alanın Kiler A.Ş’nin arkasında eski Cumhuriyet Sucuklarının olduğu yan kısımda kaldığı kaydedildi. Tapunun meclis kararı alınmasını öngörmesi üzerine vatandaşın Belediye’ye bedelsiz terki oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıya katılamayan Oktay Okay, Halil İbrahim Baykara, Mehmet Özkal’ın izinli sayılmaları oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi 3 Aralık Pazartesi günü saat 19.00’da toplanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme