'Ulaşımın ve pazarcının sorunu çözülmeli'

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın düzenlediği haftalık basın toplantısında ev sahipliği yapan Kocaöz Belediye Başkanı İbrahim Nal'ın yanı sıra MHP Çobanlar İlçe Başkanı Beytullah Kesek de hazır bulundu.BÖLGEYE HUZUR GETİRİLECEKMHP İl Başkanı Mehmet Karagöz sözlerine, Regaib Kandili'ni kutlayarak başladı. Afrin'e Türk Bayrağı'nın dikildiğini kaydeden Karagöz, '58 Gün sonunda Afrin'e Türk Bayrağı'nın dikilmesiyle birlikte Afrin Harekâtı ana [&hellip]

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın düzenlediği haftalık basın toplantısında ev sahipliği yapan Kocaöz Belediye Başkanı İbrahim Nal’ın yanı sıra MHP Çobanlar İlçe Başkanı Beytullah Kesek de hazır bulundu.
BÖLGEYE HUZUR GETİRİLECEK
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz sözlerine, Regaib Kandili’ni kutlayarak başladı. Afrin’e Türk Bayrağı’nın dikildiğini kaydeden Karagöz, “58 Gün sonunda Afrin’e Türk Bayrağı’nın dikilmesiyle birlikte Afrin Harekâtı ana unsurları olarak sona erdi. Bundan sonrasında Afrin’de tuzaklanmış olan patlayıcıların aranması, mayınların aranması ve temizlenmesiyle birlikte sivillerin hayatının korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda da patlamanın olmadığı, sivillerin ölmediği bir operasyonla Afrin’in tamamında teröristlerin geride bıraktığı tüm tehlikelerin temizlenerek Afrin’in kendi halkına teslim edildiği bir gün olur. Bizim insanlara bakış açımız sürekli sivilleri koruyan, kollayan, oradaki insanlara huzur getirmek üzerine kurulu bir bakıştır. Bugüne kadar vermiş olduğumuz şehitlerimizin bir kısmını da sivilleri korumak adına daha hassas davrandığımız için şehit verdiğimizin belgesidir. Bundan sonra da hem ülkemize hem de o bölgeye huzur getirmeye devam edeceğiz” dedi.
AFYON’DAN 3 İSİM SEÇİLDİ
18 Mart Pazar günü başkentte gerçekleştirilen MHP’nin büyük kongresini değerlendiren Karagöz, “Kongre sonunda da Afyonkarahisarlı 3 arkadaşımız Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Genel Merkez Yürütme Kurulu’na 7’nci sıradan Emirdağlı olan İstanbul Milletvekilimiz İzzet Ulvi Yönter, 9’uncu sıradan Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Parsak ve 24’üncü sıradan ise daha önce genel sekreter yardımcılığı görevi yapmış olan Bolvadinli hemşerimiz Mehmet Taytak seçildiler. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Bazı illerden 1 isim giremezken Afyonkarahisar’dan 3 önemli ismin MYK üyeliğine seçilmiş olması, Afyonkarahisar’ın siyasette ne kadar etkili olduğu, devletin, milletin meselelerine ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. İl Başkanı olarak ben de arkadaşlarımızın MYK üyeliğine seçilmiş olmasından dolayı sevinçli ve mutluyum” diye konuştu.
BEKLENTİ ZARARSIZ BİR ÇÖZÜM
Mehmet Karagöz, Uydukent bölgesinde hizmet veren minibüs hattının Devlet Hastanesi arkasında bulunan özel bir okula kadar güzergâhı olmasına karşın giriş yapılamadığından öğrenci mağduriyeti şikâyeti aldıklarını açıkladı. Karagöz, “Öğrencilerin mağdur olduğu yönünde şikâyetler alıyoruz. Yetkililerin bu konuya eğilerek minibüsçü esnafı ile de görüşerek bu sıkıntının iki tarafında zarar görmeyeceği bir şekilde çözülmesini rica ediyoruz. Diğer yandan Ataköy semtinde kurulan semt pazarında sebzeci esnafı veya pazarcı esnafının sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılan şikâyetler var. Yaşanan sıkıntının makul, mantıklı, tarafların bir araya gelerek kimsenin incinmeyeceği, zarar görmeyeceği bir şekilde çözülmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.
“MERAKLILAR MALUM YERLERE BAKSIN”
MHP’nin Cumhur İttifakı’nda yer almasını ‘Cukka İttifakı’, ‘Menfaat İttifakı’ olarak yorumlayanlara tepki veren Karagöz, “MHP’ye, cukka demek, menfaat demek dengesizliğin ta kendisidir. MHP’liler, ülkücü camia, milliyetçi camia canı pahasına ülkesine hizmet etmiştir. Yeri geldiğinde canını da vermiştir. Bu uğurda menfaat beklemeksizin 5 bin 634 gencini 12 Eylül öncesinde şehit vermiş bir siyasi partiyiz. Hala Yılmaz Fırat Çakıroğlu gibi gençlerimizin bu ülke adına, bu millet adına can verdiğine herkes şahit oluyor. Biz devletimiz, milletimiz, dinimiz, bayrağımız, vatanımız için hiç düşünmeden gereğini yapar canımızı veririz, hiçbir zaman da menfaat beklemeyiz. Partimizin düsturu; ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ anlayışıdır. Bizde cukka yoktur ama cukkayı merak ediyorlarsa malum yerlere bakıp kimler elde ediyormuş görsünler” ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİ İLE İLGİLİ SON KONUŞMA!
İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş’ün MHP’nin il kongresini yapmadan büyük kongreye katıldığı eleştirisine cevap veren Karagöz şunları söyledi:
“Sayın Gümüş’e tavsiyem mutlaka Siyasi Partiler Kanunu’nu okumasıdır. Siyasi partilerde delegelik nasıl olur, genel merkez delegesi nasıl olur bunu bilmesi lazım. Afyonkarahisar’da MHP İl Başkanlığı kongresinin yapıldığına basın mensupları şahit. Bunun dışında da yerel ve ulusal basında yayınlanan haberler de birer belgedir. Urfa Haber’de yayınlanmış, Sivas’ta yayınlanmış, Trabzon’da yayınlanmış Hürriyet gibi ulusal medyada yayınlanmış olan kongremize ait haberi dahi görememişler. 21 Mayıs tarihinde yapmış olduğumuz kongremizi arkadaşlarına da bir sorması lazım. Kongrenizi yapmadan genel merkez delegesi çıkartamazsınız. İl Kongresi yapmadan genel merkez delegesi nasıl olunur, gidip orada nasıl oy kullanılır? İddialarınız doğru olsa ortada bir suç var demektir o halde gidip suç duyurusunda bulunun bizim hakkımızda. Bilmiyorsanız da şayet konuşmayın işinize gücünüze bakın. MHP İl Başkanlığı olarak İYİ Parti ile ilgili bugüne kadar yaptığımız konuşmaların sonudur. Bundan sonra o parti ile ilgili biz hiçbir şey konuşmayacağız.”

Bakmadan Geçme