Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaşıma Zam Yolda

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında halk otobüsü ücretlerinin güncellenmesi hakkındaki gündem maddesi, Ağustos ayı Meclis toplantısında görüşülmek üzere oylandı.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında şehir içi halk otobüsü ücretlerinin artan maliyetler göz önüne alınarak güncellenmesi konusu gündeme geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da toplu ulaşım ücretlerine en son 1 Ağustos 2023’te zam yapıldığını; çevre iller Eskişehir, Uşak ve Kütahya’da ise 2024 yılında tarifelerin güncellendiğini aktardı.

HER AY 8 MİLYON LİRA ZARAR

Belediye’nin Halk Otobüsleri’ndeki zararı hakkında da bilgi veren Köksal, “Aylık 8 milyon liralık zararımız var. Buna rağmen en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri’ne katıldık. Bakanlık’la görüşeceğiz, olur isteyeceğiz. Acil olarak vatandaşa sunmamız gereken bir hizmet bu. Değişmesi gereken otobüslerimiz var, yeni otobüs almamız gerekiyor. Umuyorum Bakanlıktan da gerekli onayı alırsak vatandaşımızın kamu hizmetinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Minibüsçü esnafın da yaşadıkları sıkıntılar var. Bir taraftan da vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı var” diyerek iki tarafı da mağdur etmeyecek bir ücret aradıklarını belirtti. Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş da minibüs esnafının maliyetler karşısında zorluk yaşadığını aktardı.

AĞUSTOS AYINDA GÖRÜŞÜLECEK

Gündem maddesi, gerekli hazırlık yapıldıktan sonra Ağustos ayındaki Meclis toplantısında karara bağlanacak. Afyonkarahisar’da Halk Otobüsü tam biniş 10 lira, öğrenci biniş 8 lira; dolmuş ücretleri ise 12lira olarak uygulanıyor