Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ULAŞIMA DAİR BİRKAÇ MADDE

Dün ulaşım hakkında yaşanan sıkıntıların madde madde yazmayı düşündüğümü belirtmiştim.
Şimdi benim penceremden ulaşımda yaşanan sıkıntıları yazıyorum. ‘Benim penceremden’ diye ısrarla yazıyorum ki bu yazının öznel olduğunun altını çizeyim:
1) Afyonkarahisar’da toplu ulaşım fiyatları, normalin üzerine. 2 lira 25 kuruş. Büyükşehirlerin çoğunda 2 buçuk lira olan ulaşımın Afyonkarahisar’da 2 lira 25 kuruş olması, doğru bir yaklaşım değil.
2) Halk otobüsünü firmasının Belediye Meclisi’nden istediği zam doğrultusunda Şoförler Odası da dolmuş ücretlerine zam yapıyor. Oysa halk otobüsü firması da dolmuşçulara ait. Halk otobüsü 2 lira 25 kuruşluk ücretle ulaşımı sağlıyorsa, dolmuşların da aynı fiyatta olması gerekmiyor.
3) Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, bir Belediye Meclisi toplantısında ortalama bir dolmuşta aylık 4 bin lira kazanıldığını söylemişti. Bu olgu bile dolmuş ücretlerine şu aşamada zam yapılmasa da esnafın kendini kurtarabileceğini gösteriyor.
4) Halk otobüsü firmasının da minibüslerin de şoförlerinin vatandaşa bakışı, gerçek bir esnaf gibi değil. Meselâ bir bakkala gittiğimizde “Buyrun efendim, Allah bereket versin efendim” sözlerini duyarken, halk otobüsü ya da dolmuşa bindiğimizde böyle sözler duyamıyoruz. Hatta yolcu argo kelimelerin de sarf edildiği telsiz konuşmalarını duymak zorunda bırakılıyor.
5) Halk otobüsünün duraklara geç gelmeye başladığı ile ilgili şikâyetler, gazetelere geldiği kadar yöneticilere de geliyordur elbette. Peki ya minibüslere ne diyeceğiz? Şehrimizin bir yöneticisi, bir gün makam aracından inip de meselâ Park Afyon Alışveriş Merkezi’nin önünde ve karşısında bekleyen minibüslere binse, yönetimiz görecek ki 20 dakikayı bulan bekleme süreleri var. Neden beklendiğini soran müşteriye ters ters bakmalar, sert çıkmalar ya da muhatap almamalar da cabası.
6) Gece yolculuğu ise başka bir sorun. Gece saat 12’den sonra hiçbir dolmuş çalışmıyor; halk otobüsü de Otogar ile şehir merkezi arasında saatte bir tur tamamlıyor. O bir saati tutturabilirseniz ne âlâ; tutturamazsanız yürüyün isterseniz!
7) Gelelim taksi ücretlerine: Afyonkarahisar’da taksi tarifesi 4 liradan açılıyor; her kilometre başına da 4 lira alınıyor. Bu normal geliyorsa, meselâ İstanbul’da açış ücreti ile her kilometre başına eklenen ücreti kıyaslayın. İstanbul uzak ise, başka şehirlerle de mukayese edilebilir. Afyonkarahisar ölçeğinde bir vilayette hem açış ücreti, hem de kilometre başına alınan ücret fazladır.
Maddeleri artırabiliriz.
Mühim olan, bir şehir kültürü içinde kimsenin kimseye üstün kılınmadığı bir trafik dizgesinin oluşmasını sağlamaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER