Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğurlu: Kocatepe’de konser vermek istiyorum

Uğurlu: Kocatepe’de  konser vermek istiyorum

Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu; “Afyon Kocatepe’de tekrar konser vermek istiyorum. Afyon
Kocatepe emperyalizme karşı bir duruştur” dedi

 

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Ege TV’de Seyhun Sertan’ın sunduğu Gündem Sanat programına konuk oldu. Seyhun Sertan’ın, ünlü piyaniste daha önce Afyon Kocatepe’de konser verdiğini hatırlatması üzerine Tuluyhan Uğurlu, o konsere dair sitemini dile getirdi.
“EN ÇOK DUYGULANDIĞIM
KONSERLERDEN BİRİ KOCATEPE’DİR”
Hayatında çok duygulandığı iki konser olduğunu bunlardan birinin Afyon Kocatepe konseri olduğunu belirten Uğurlu, “ Bir de Nemrut Dağı konserinde çok duygulandım. Oradan Ortadoğu halklarının barış ve kardeşliği için mesaj verildi. Bütün dünya televizyonları müthiş ilgi gösterdi, konseri son dakika diye verdiler, birinci haber yaptılar. Aradan 15 gün geçti, Bağdat bombalanması oldu. Ortadoğu’nun ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. O konser bir duruştu aslında. Bunu yapmayın, başka türlü çözülür bu işler demekti. O konserin amacı oydu. Afyon Kocatepe de emperyalizme karşı bir duruştur.” dedi.
“ATATÜRK’TE BU ÜLKENİN
ÖKSÜZ EVLADI”
Afyon Kocatepe’de verdiği konserle ilgili sitemini dile getiren Tuluyhan Uğurlu şöyle konuştu: “Afyon Kocatepe’de şöyle bir şey oldu. Bunu da sizlerle bu vesileyle paylaşayım. Afyon Kocatepe’de biz konser verirken bütün televizyonlar canlı yayınladı. Ama gün içinde, insanların daha televizyon seyrettiği, daha uyanık olduğu zaman diliminde o konserden bir kelime bahsedilmedi. Ben anladım ki o gün, Atatürk de bu toprağın öksüz evladı. Bakın bu çok önemli bir göstergedir. Onun için bu ülkede ben Atatürkçüyüm diyen insanlara o günden beri şüpheyle bakarım. Gerçek Atatürk sevgisi eserle olur. Ne yaptın bu ülke için ile olur. Lafla olmaz. Bunlar hep aynı kaderdir. Atatürk de bu toprağın has evlatlarıyla birlikte öksüz evladıdır.”
“KUVAYİ MİLLİYE RUHU
KOCATEPE HİSSEDİLİYOR”
“Biz Afyon’a yine gideriz. Orası çok güzel, orada bütün her şeyi çok iyi anlıyorsunuz. Kuvayi Milliye ruhunu hissediyorsunuz. Orada konser vermek çok güzel bir duygudur.” diyen Uğurlu, “Belki bir gün Afyon Belediyesiyle, Valiliğiyle böyle bir organizasyonu gerçekleştiririz. Biz yeniden yapalım ve bütün dünya Afyonkarahisar’ı gündeme getirelim. Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari’de malumdur. Aslında Afyon’un sanatkâr insanları demek lazımdır. Çünkü Karahisari’den dolayı. Biz Osmanlı’ya ağzımıza geleni söylüyoruz ama Karahisari’nin çektiği elif olamadık daha. Sanatsal seviye olarak bahsediyorum. Daha o seviyeye ulaşamadık.” ifadelerini kullandı.