Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Uğur Mumcu söylemleri – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 25 Ocak 2010 Pazartesi 02:00:00
  Günümüzde İsraille yüksek koltuk- alçak koltuk sürtüşmeleri, Ermenilerle protokol anlaşmazlığı, Kozmik oda aramaları, Balyoz semineri, Ağca’nın serbest bırakılması gibi kargaşa yaratan olaylar, Türkiye gündemini oluşturuyor. Bu olayların teferruatını sütunlarımıza aldıramı-yoruz. Yazılı ve görsel medyadan izliyoruz.
Ünlü aydınlanma yaza-rımız Uğur Mumcu Kema-lizm, Kuvay-i Milliye ruhunu oluşturmak için var gücüyle yazdı. Açıklamalarda bu-lundu. Cumhuriyet Gazete-si yazarı Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında, aydınlanma düşmanı, çağdaşlaşma düşmanı, Cum-huriyet düşmanları tarafından şehit edildi.
Uğur Mumcu vurgulamaları şöyle: Türk’ü Kürt’te: Kürt’ü Türk’e; Ermeni’yi Türk’e; Türk’ü Ermeni’ye; Alevi’yi Sünni’ye, Sunni’yi Alevi’ye düşman eden, emperyalizm ve emparya-lizmin Ortadoğu’daki çıkarlarıdır. Dün öyleydi bugünde öyle.
AB- ABD v.b emperyalist ülkelerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunları, olayları canlı olarak izliyoruz, görüyoruz. Sıkıntılarını yaşıyoruz.
Makedonyalı Büyük İskender, Filozof Aristo’ya zaptettiğim geniş topraklardaki insanları egemenliğim altında tutabilmek için neler yapmalıyım? diye sormuş ve aklına gelen seçenekleri şöyle sıralamış. Sürgüne mi göndereyim? Hapse mi atayım? Kılıçtan mı geçireyim?
Aristo’un İskender’e yanıtı şöyle olmuş. “Sürgüne gönderirsen, sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar. Hapse atarsan hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar. Kılıçtan geçirsen, intikam hırsıyla büyür tahtını sallarlar.
Aristo İskender’e şu öneriyi getirmiş. “İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin. Onları birbiriyle savaşınca hakem olarak kendini kabul ettireceksin. Ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın” demiş.
Ülkemize ekilen nifak tohumları, tomurcuklandı. Dallandı, dalları meyvesini veriyor.
ABD Lozan Antlaşmasını tanımadı. “Türkiye’deki Kemalist sistem çökertilecektir.” kararı aldı. AB ve ABD’nin ülkemizi ekonomimizi çökertmek için oynadıkları oyunları sağır sultanlar bile anladı.
Ülkemiz yöneticileri bu emperyalist oyunları çok iyi bilmelidir. Tavizkar davranışlardan vazgeçmelidirler. Türk’ün gücünü göstermeliler. Atatürk ülke-mizin süratle kalkınma reçetesini yazmıştır. Türkiye’nin yol horitasını çizmiştir. Ülkemiz yöneticileri, Atatürk’ün devrimlerini yaşama geçirmek suretiyle, tüm zorlukları yeneceğimiz bilincinde olmalılar.
Ölümünün 17. yılında Uğur Mumcu’yu özlemle, saygıyla anıyoruz. Sevgili Uğur Mumcu sözlerini, seni hiç unutmuyoruz. Unutmayacağız. Ruhun şad olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER