'Ufkunuzu genişletmek için daha çok okuyun'

Tempo İletişim, edebiyatçı ve program yapımcısı Yekta Kopan’la Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde sohbet programı düzenledi. Hayli renkli geçen sohbette Yekta Kopan, kendisini izleyenlere daha çok okumayı önerdi Afyonkarahisar’da Akron Çağrı Merkezi ile hizmet veren İstanbul merkezli Tempo İletişim, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde edebiyatçı-program yapımcısı Yekta Kopan’la bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbetten önce konuşan Tempo İletişim [&hellip]

“Ufkunuzu genişletmek için daha çok okuyun”

Tempo İletişim, edebiyatçı ve program yapımcısı Yekta Kopan’la Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde sohbet programı düzenledi. Hayli renkli geçen sohbette Yekta Kopan, kendisini izleyenlere daha çok okumayı önerdi

Afyonkarahisar’da Akron Çağrı Merkezi ile hizmet veren İstanbul merkezli Tempo İletişim, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde edebiyatçı-program yapımcısı Yekta Kopan’la bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbetten önce konuşan Tempo İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akar, Tempo İletişim’in önemli hizmetler vererek istihdama katkı sağladığını söyledi. Afyonkarahisar’da da yerel yönetimden destek gördüklerini kaydeden Akar, Akron Çağrı Merkezi’nde 600 kişinin çalıştığını hatırlattı.
6 kişiye 1 kitap
Akar’dan sonra sahneye çıkan Yekta Kopan ise esprili ve akıcı üslubuyla hayata dair tecrübelerini aktardı. Türkiye’deki okuma oranının düşüklüğüne dikkat çeken Kopan, “Türkiye’de 6 kişi başına 1 kitap düşüyor. Bu üzücü bir durum” dedi.
Okumak, yazıyla sınırlı değil
Kendisini izlemeye gelenlere “okuyun” tavsiyesinde bulunan Kopan, “Kişi, anadili ile düşünür. Yemek istediği zaman, ne yiyeceğini o şekilde ifade eder. Dağarcığımızda ne kadar çok kelime varsa o kadar geniş düşünebiliriz. 100 kelime ile düşünürseniz dar ufukla düşünürsünüz. Daha iyi dinlemek için okumalıyız. Çok basit bir şey yapmak için, yaptığımız iş her neyse, telefonla cevap verirken bile okuma ihtiyacı duyarız. Hayatta her şeyi okumalıyız. Eğitim sistemimiz bize sadece yazılı metinlerin okunduğunu bildirir. Oysa biz fotoğrafa, resme bakarken, film izlerken de okuruz. Baba deyince herkesin aklına aynı şey gelmez. Herkesin baba kelimesinden okuduğu farklıdır.
Hayatı ne kadar okursak, ondan sonra atacağımız adımlar o kadar kolaylaşacak” dedi.
Yazı ile okuyucu buluşmalı
Okumanın, aynı zamanda yazma eylemine de katkısı bulunduğunu söyleyen Kopan, bir kişinin okumaya başladıktan belli bir zaman sonra yazma, birikimini paylaşma isteği duyacağını vurguladı. Kopan, “Okurla yazı buluştuğu zaman yazı bir anlam ifade eder. Mektup yazsanız ve cebinizde saklasanız, o mektubun hiçbir anlamı kalmaz. O mektubu yazdığınız kişi okuduğu zaman mektup amacına ulaşır” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme