• Haberler
  • Genel
  • “Ufka yolculuk”ta ödül günü – Kocatepe Gazetesi

“Ufka yolculuk”ta ödül günü – Kocatepe Gazetesi

Ufka Yolculuk – Kur'an-ı Kerim Meal Yarışması'nda bugün ödül töreni günü Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü ile İstanbul merkezli Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk 2 – Kur'an-ı Kerim Meal Yarışması'nda ödül töreni heyecanı yaşanıyor. Afyon Lisesi Konferans Salonunda bugün saat 13:45'te gerçekleşecek ödül töreni [&hellip]

"Ufka yolculuk"ta ödül günü

Ufka Yolculuk – Kur’an-ı Kerim Meal Yarışması’nda bugün ödül töreni günü

Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü ile İstanbul merkezli Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk 2 – Kur’an-ı Kerim Meal Yarışması’nda ödül töreni heyecanı yaşanıyor.
Afyon Lisesi Konferans Salonunda bugün saat 13:45’te gerçekleşecek ödül töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. A, B, C ve cezaevi kategorilerinde yarışan yarışmacılar Afyonkarahisar il sıralamalarını da sahnede öğrenecekler ve ödüllerini alacaklar.
Dört farklı kategoride ve her kategorinin ilk 3 sıralamasına olmak üzere toplam 12 yarışmacı para ile ödüllendirilecek. Törende ayrıca sınava giren ancak sıralamaya giremeyen 20 kişiye de çekiliş ile gram altın verilecek.
Kulüp bünyesinde izci çocukların hazırlayıp sunacakları ödül töreninde Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen de “Değişimin kodları; Hira” konulu bir konferans verecek.
Türkiye genelinde 9 Mart 2014 Pazar günü tek oturumlu, merkezi sınav sistemi ile gerçekleştirilen kaybedeni olmayan yarışma için ülke genelinde başvuruların sayısı 173 bini bulurken, Afyon’dan başvuruların sayısı da 2100 kişi oldu. Afyon’da 7 ilçe ile 12 sınav merkezinde yapılan sınava katılım yoğun oldu. Afyonkarahisar ili çalışmaları Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen yarışmada; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesi ve başta genç nesiller olmak üzere geniş toplumun her kesiminin Kur’an’ın anlamıyla buluşmasına katkı sağlamak hedeflendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme