Ufka yolculuk yarışmasının ödülleri verildi

Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması' ödül töreni 29 Nisan Cumartesi günü AKÜ ANS Atatürk Kongre Merkezi'nde yapıldı.ANLAMLI ORGANİZASYON YAPILDISaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ödül töreninin açılış konuşmasını AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın yaptı. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 5'nci Ödül Töreni'nde bulunmaktan şahsı, AKÜ [&hellip]

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” ödül töreni 29 Nisan Cumartesi günü AKÜ ANS Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı.
ANLAMLI ORGANİZASYON YAPILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ödül töreninin açılış konuşmasını AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın yaptı. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 5’nci Ödül Töreni’nde bulunmaktan şahsı, AKÜ Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu adına memnun olduğunu belirten Yalçın; “Değerli hocamız Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahraman ve ekibinin üstün, fedakâr gayretleri Afyonluların teveccühleriyle 20 bin civarında kayıtlı katılımcı ile büyük bir organizasyonu taçlandırmak için toplandık. Topluluk olarak böyle güzel bir organizasyonu parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. Topluluk Başkanımız Muhammed Uyuşmaz ve arkadaşları üniversitemizde çok faydalı çalışmalar yapıyorlar. Ancak, öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerimle buluşma anlama ve bir farkındalık oluşturmaya yönelik bu organizasyon sanırı en anlamlısı” dedi.
ÇALIŞMALAR FEDAKÂRCA YÜRÜTÜLDÜ
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın kaybedeni olmayan yarışma olarak duyurulduğunu belirten Yalçın; “Bütün kalbimle inanıyorum ki gerçekten kaybedeni olmayan bir yarışma. Üstelik bu organizasyonda görev alan hiçbir kimsenin en ufak bir maddi menfaati söz konusu bile değil. Aksine Allah’ın dininin yardımcıları olduğunu düşündüğüm bu gönül erlerinin en büyük hedeflerinin Allah’ın kelamını nasıl yaparda bir kişiye ulaştırabilirim ve Allah’ın rızasını kazanabilirim düşüncesiyle fedakârca ve gayretle çalıştıklarına yakından şahidim” diye konuştu.
KUR’AN VE SÜNNETE SARILMAK ZORUDAYIZ
“Belki de bazılarımız Kur’an mealini elimize ilk kez aldık” diyen Prof. Dr. Yılmaz Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah bunu bir fırsat bilerek bundan sonra ki hedefimiz okuyup öğrendiklerimizi hayata geçirmek olsun. Çünkü Allah Resulü’nün (SAV) bize bıraktığı iki sağlam ip; Kur’an-ı Kerim ve sünnete sarılmaktan başka çıkar yolumuzun olmadığı açık. Bu güzel etkinliği başlatan ve bu aşamaya gelmesine vesile olanlardan Allah razı olsun. Rabbimiz niyetlerinin mükâfatını kat be kat ihsan eylesin. Etkinliğin en başından şu ana kadar emeği geçen o kadar çok kurum ve şahıs var ki birinin bile ismini anmayı unutup üzeceğimi düşünerek, aslında hiç kimseden takdir ve teşekkür bile beklemediğini bildiğim organizasyon gönüllüsü Kur’an âşıklarına şükranlarımı arz ederim. Dereceye giren kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum”  
Yalçın’ın ardından Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahraman, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında bilgiler verdi. Törende sinevizyon gösterimleri izletilip, öğrencilerden oluşan ilahi ekiplerince dinletiler sunuldu. Tören ödül dağıtımı ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme